Erol Mehmet Yarar, iddialara yanıt verdi

18.01.2018 - 23:43 | Son Güncellenme: 18.01.2018 - 23:43

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar, "Türk Kızılayı'nın malı kesinlikle peşkeş çekilmemiştir." dedi. 

Yarar, Erzurum'da yarın başlayacak Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası öncesi, Palandöken ilçesinde, TKF tarafından Türk Kızılayı'ndan kiralanarak "Sports Otel" adı verilen otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, TKF Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, TKF yöneticileri ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da katıldı.

Burada konuşan Erol Yarar, amaçlarının Türkiye'de kayak sporunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Kiraladıkları otele ilişkin medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yarar, "Türk Kızılayı'nın malı kesinlikle peşkeş çekilmemiştir. Bu haberlerin tamamı yanlış. Biz aylık 65 bin lira gibi büyük bir parayla bu oteli kiraladık. Kayak federasyonu olarak herkesten fazla ücret vererek bu oteli tuttuk, çünkü biz kamu müessesesiyiz. Türk Kızılayı da kamu müessesesi. Ben para kaybetsem kim kazanıyor, Türk Kızılayı kazanıyor. Türk Kızılayı kime hizmet ediyor, millete." ifadelerini kullandı.

Kayak Federasyonunun Ilgaz'da 10 yılı aşkın süredir otel ve pistinin olduğunu hatırlatan Yarar, şunları kaydetti: 

"Sporcularımız Erzurum'a geldiği zaman nerede kalacakları problemiyle karşılaşıyor. Demek ki sporcu odaklı, sporcu için planlanmış otellere ihtiyaç var. Maalesef Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle planlanmış otel yok. Biz 3 senedir bu tür oteller zincirini açmak için uğraşıyoruz. Bunların adını da 'Sports Otel' koyduk, sporcuların otelleri anlamında. Demek ki biz sporcu altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Lisanslı kayakçı sayısını 100 bin kişiye çıkartacağız, dedik. İnsanlar dağa gelemiyor, çocukların, kulüplerin parası yetmiyor. Biz, bu imkanları sağlıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler