Ersun Yanal'dan Adil Rami'ye yanıt

Orhan Gülek
25.07.2022 - 22:46 | Son Güncellenme: 26.07.2022 - 11:16

Fenerbahçe'de yarım sezon oynadıktan sonra takımdan ayrılan ve dönemin teknik direktörü Ersun Yanal hakkında iddialarda bulunan Adil Rami'ye Ersun Yanal'dan cevap geldi

Ersun Yanal'dan Adil Rami'ye yanıt

AJANSSPOR - HABER

2019-2020 sezonu başında Marsilya'dan bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye transfer olan ve sarı-lacivertli forma ile yalnızca 7 maça çıkan 36 yaşındaki stoper, Fenerbahçe'de beraber çalıştığı Ersun Yanal hakkında ithamlarda bulundu.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal döneminde oynayan Adil Rami, "Teknik direktör beni oynatmıyordu. Bekliyorum, bekliyorum... Türkiye'de hocanın seni oynatması için primini onunla paylaşman gerekir. O zaman bazı şeyleri anladım" ifadelerini kullanmıştı.

Ersun Yanal'dan Adil Rami'ye yanit

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersun Yanal "Adil Rami’nin bir menajerle yaptığı görüşmeyi “TANIK OLMUŞ GİBİ” anlatması ve bazı medya kuruluşlarının da bunu “GERÇEK” kabul ederek kullanması, ne yazık ki Türk futbolu ve spor gazeteciliğinde geldiğimiz noktanın kısa özeti." ifadelerini kullandı.

 

"Yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım"

 

İşini gerçek anlamda yapan tüm spor gazetecisi emekçilerini bir yana bırakarak haykırıyorum diyerek sözlerine devam eden Yanal, "DOĞRUNUN KALESİ YIKILMAZ, sakın unutmayın…Adil Rami başta olmak üzere, bu açıklamaların gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi var mı diye araştırma zahmetine bile katlanmayan herkese karşı TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLER adına yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım. Umarım, bizi temsil eden kurumlar da kabuğundan çıkarak seslerini çıkarır ve yanımızda yer alır." dedi.

Adil Rami neler söylemişti?

Fenerbahçe'de oynarken Çin'den teklif aldığını anlatan Rami, şunları söyledi:

"Teknik direktör beni oynatmıyordu. Bekliyorum, bekliyorum... 1 defans oyuncusu sakatlandı. Daha sonra ikincisi sakatlandı. Hiyerarşide üçüncü stoper oyuncusu bendim. Bir zaman sonra takımda sağlam savunma oyuncusu kalmadı. Kendime 'artık sıra bende. Oynayacağım' dedim. Bu sefer ise 6 numarayı geriye çekti. Neden böyle olduğunu çözmeye çalışıyorum. Antrenmanlara devam ediyorum. Bir gün takımın bir numaralı stoperi benimle birlikte yedek kulübesindeydi. Neden? Çünkü taraftar ıslıklamıştı. Kendisi de çok kötü oynamıştı. Artık oynayamıyordu. Maçta 3-0, 3-1 veya 4-1 öndeydik.75-80. dakika doğru o savunma oyuncusunu oyuna aldı. Kazanıyoruz, niye savunma oyuncusu alıyorsun oyuna?

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Boupendza iddiası
Habere Git

"Bir Türk menajer beni aradı"

Bir gün bir Türk menajer beni aradı ve Çin Ligi'nden iyi bir teklif getirdiğini söyledi. O ara Çin'de olan Rennes teknik direktörü Bruno Genesio ile de bir görüşmem oldu. O menajer bana daha sonra 'Fenerbahçe'de neden oynayamıyorsun biliyor musun?' dedi. Neden diye sordum. 'Çünkü menajerin kız kardeşin, yabancı birisi. Türk bir menajer ile çalışmalısın' dedi bana. Bu işlerin nasıl olduğunu bilmediğim için neden diye sordum. ,

"Primler olup olmadığı sordu"

Bana sözleşmemde belirli sayıda maça çıkmam halinde 200, 300 ve 500 bin Euro gibi primler olup olmadığı sordu. Bende evet cevabı verdim. 'İşte bu yüzden oynamayacaksın' dedi. Ne alaka diye sorduğumda ise bir Türk menajer ile çalıştığın zaman bu primin teknik direktör ile paylaşıldığını ve antrenörün de bu sebeple seni oynatmak zorunda kaldığını söyledi. O zaman bazı şeyleri anladım ve futbolu bırakmayı düşündüm."

Senin için hazırladığımız haberler