Son 20 Yılın En İyi Teknik Direktörü kim Anketinde Ersun Yanal, Fatih Terim'i geçti

20.07.2022 - 10:52 | Son Güncellenme: 20.07.2022 - 10:57

Sosyal medyada yer alan "Son 20 yılın en iyi teknik direktörü kim?" sorulu ankette, Ersun Yanal ile Fatih Terim finale kalırken, Yanal ankette öne geçti.

Son 20 Yılın En İyi Teknik Direktörü kim Anketinde Ersun Yanal, Fatih Terim'i geçti

AJANSSPOR - HABER

Mackolik'in sosyal medya hesabında yer alan "Son 20 yılın en iyi teknik direktörü kim?" anketinde Aykut Kocaman, Christoph Daum, Arthur Zico, Şenol Güneş, Abdullah Avcı, Mircea Lucescu, Ersun Yanal ve Fatih Terim taraftarların oylamasına sunuldu.

Ankette Yanal, Terim'in önünde

8 teknik direktörün yer aldığı ankette finale kalan isimler ise Ersun Yanal ve Fatih Terim oldu. İki hoca arasındaki oylamada ise Ersun Yanal, Fatih Terim'i geride bıraktı. Anketin sonuçlanmasına ise yaklaşık 8 saat kaldı.

Son 20 yılda Terim 8 kupa, Yanal 1 kupa kazandı

Fatih Terim son 20 yılda Galtasaray ile 4 lig, 3 Süper Kupa ve 1 de Türkiye Kupası şampiyonluğu kazanırken, Ersun Yanal'ın bu yıllardaki tek başarısı ise Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda kazandığı lig şampiyonluğu.

İlgini Çekebilir
Dev anket açıklandı! İşte en çok taraftarı olan kulüp
Habere Git

Son sezonları iyi geçmedi

Şu an takım çalıştırmayan iki teknik direktörden Ersun Yanal, Süper Lig'de en son Antalyaspor'u çalıştırmış, 1 yıllık görevinin ardından 2020-21 sezonunu 8. haftasında yerini Nuri Şahin'e bırakmıştı. Kırmızı-beyazlı takım ile çıktığı 46 maçta 1.26 maç başı puan ortalaması tutturan tecrübeli teknik direktör, Türkiye Kupası Finali'nde de Beşiktaş'a kaybetmişti.

 

Fatih Terim ise Galatasaray ile başladığı sezonda Avrupa Ligi'nde takımının gruptan namağlup lider çıkmasını sağlamış, ligde alınan kötü sonuçlar nedeniyle 20. hafta sonunda takımdan ayrılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler