Ersun Yanal, Fenerbahçe takımını tuttuğunu açıkladı

Orhan Gülek
27.03.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 16:33

Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da çalışan Ersun Yanal, sempati duyduğu takımı açıkladı. Yanal, küçüklükten beri Fenerbahçe'yi desteklediğini söyledi.

Ersun Yanal, Fenerbahçe takımını tuttuğunu açıkladı

AJANSSPOR - HABER

2013-14 sezonunda Fenerbahçe ile nisan ayında şampiyonluk sevinci yaşayan Ersun Yanal, çocukluktan itibaren sarı lacivertli takımı tuttuğunu ve şampiyonlukla en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ersun Yanal: Biz Fenerbahçeliyiz

NTV'de yayınlanan Kırılma Anı programına katılan Ersun Yanal, Emek Ege'nin sorularını yanıtladı. "Siz Fenerbahçeli misiniz gerçekten?" sorusuna "Evet" cevabı veren Yanal, sarı lacivertli renklere nasıl gönül verdiğini şöyle anlattı:  "Dedem Fenerbahçe genç takımında oynamış. Bizim ailede babam da Fenerbahçeli. Annemin Galatasaray'da oynamış kuzenleri var. Ama bizim baba tarafında herkes Fenerbahçeli. Biz Fenerbahçeliyiz."

"Her şeyin bedeli var"

Emek Ege'nin "Daha gençsiniz... Bundan sonra önünüzde uzun bir kariyer var. Bu açıklamanızla benim için Beşiktaş, Galatasaray hatta Milli Takım kapısı bile daha zor açılır" sözlerine Yanal, "Benim çocukluk hayalim, kariyer hayalim Fenerbahçe'de şampiyon olmaktı. Her şeyin bir bedeli var, en güzel bedel en sevdiğin şeye kavuşmaktır" karşılığını verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den sonra Başakşehir de çağırdı
Habere Git

Bir daha Fenerbahçe dönemi olur mu?

"Bir Fenerbahçe dönemi daha olabilir mi?" sorusuna  yanal, "Her zaman! Şampiyon olduğun yer, en büyük mutluluğu yaşadığın yerdir. En mutlu olduğun günü yaşadığın ve sevgi gördüğün bir yerin sana ihtiyacı olduğunda bu düşünülecek bir şey olamaz" dedi.

Ersun Yanal küme düşme korkusu yaşadı mı?

Fenerbahçe'de ikinci döneminde küme düşe korkusu yaşayıp yaşamadığı ile ilgili soruya Yanal şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'nin böyle bir durumda kalması hayal edilecek bir şey değil. Kabus. Fenerbahçe çok güçlü bir camia. Siz bunu yansıtırsanız oradaki değerlerin bir değer olmadan da değer olduğunu görürsünüz. Ürkmedim mi? Bu bir kaç maçta oldu. Özellikle 2-1 kazandığımız bir Sivasspor maçı var. O maçta gol yediğimizde 'Eyvah... Galiba kötü bir sonuç alacağız. Ne oluyoruz? Böyle bir gerçek var mı? Şaka mı?' diye irkildiğim oldu.  Esasında daha önemli bir maç var. İlk yarısını 3-0 yenik kapayıp 3-3 biten Beşiktaş maçı. O maçta da öyle oldu. Uğultu var.. Mırıltı var.. Orada takımın tepki göstermesi gerekiyordu. Fenerbahçe'nin büyük gücünün ortaya çıktığı yer orası. O yılı zaten 6. sırada tamamladık."

Ersun Yanal'ın kariyeri

Teknik direktörlüğe Denizlispor'da başlayan Ersun Yanal sırasıyla Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ni çalıştırdı. Daha sonra Milli Takım hocası olan Yanal, kariyerine Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor'da devam etti. 2013-14 sezonunda geldiği Fenerbahçe'yi bir yıl çalıştıran ve şampiyonluğa ulaşan Yanal daha sonra Trabzonspor'da görev yaptı. 2018-18 sezonunun ortasına Fenerbahçe'ye dönen Yanal, 1019-20 sezonunu ortasında sarı lacivertlilerden ayrıldı. Ersun Yanal'ın son takımı Antalyaspor oldu. Yanal oradaki görevinden 2021 ekim ayında ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler