Ersun Yanal kararını verdi! Konyaspor maçında...

15.02.2019 - 08:22 | Son Güncellenme: 15.02.2019 - 11:22

Ersun Yanal kararını verdi! Konyaspor maçında...

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Atiker Konyaspor ile oynayacakları maç öncesinde kalede kime oynatacağını belirledi. Yanal, Zenit ile oynanan maçta iyi bir grafik çizen Harun Tekin’e kaleyi emanet etmeyi planlıyor. Harun, bu maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu ve karşılaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Volkan Demirel yedek olacak

Kadıköy’de Zenit ile oynanan maçta başarılı performansıyla öne çıkan Harun Tekin, Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Konyaspor ile yapacağı maçta da kaleyi devralıyor. Başarılı kaleci yarın Kadıköy’de oynanacak Konyaspor maçıyla ligde de eldiveni giyecek. Teknik heyetin, Süper Lig’de bundan sonra kaleyi Harun Tekin’e emanet edeceği belirtilirken, Volkan Demirel ise yedek bekleyecek.

Harun Tekin: “Göreve hazırım”

Sakatlığını tamamen atlattığını ve hiçbir sorununun kalmadığını belirten Harun Tekin, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Tedavi süreci sonrasında Zenit maçıyla güzel bir dönüş yaptım. Hocam görev vermesi halinde de Atiker Konyaspor maçında da kalemi gole kapatmak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de orta saha kurgusu değişiyor

Öte yandan Fenerbahçe’de Mehmet Ekici’nin de beklenmedik sakatlığı Konyaspor maçı öncesi teknik heyetin planlarını bozdu. Cezalı Tolgay Arslan’ın da yokluğunda orta saha kurgusu da değişecek.

Yeni transfer Zacj ikinci yarıda oyuna girebilir

Ofansif orta saha olarak Zenit maçında iyi bir performans sergileyen Eljif Elmas, Konyaspor maçında da 11’de sahaya çıkacak. Devre arası transfer döneminin son gününde kadroya katılan Sloven 10 numara Miha Zajc’ın ise ikinci yarıda oyuna dahil olması bekleniyor.

Topal ve Jailson'un forması garanti

Orta sahadaki sıkıntılar nedeniyle Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısında çift ön liberolu sistemle sahaya çıkacağı ve bu mevkide Mehmet Topal ve Jailson’un forma giyeceği öğrenildi.

Şener Özbayraklı geri dönüyor

Konyaspor maçında cezalı Isla’nın yokluğunda savunmanın sağında Şener forma giyecek. Isla’nın başarılı performansı nedeniyle yedek kulübesine hapsolan ve ikinci yarıdaki 4 maçta forma giymeyen Şener, Konya maçıyla formasına kavuşacak.

Slimani forvette olacak

Öte yandan Kayserispor maçında kırmızı kart gören ve PFDK'dan 1 maç ceza alan Soldado’nun yerine Slimani yine 11’de maça başlayacak.

Fenerbahçe - Konyaspor maçı yarın saat 19:00'da başlayacak

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak maç 16 Şubat Cumartesi günü saat 19:00’da başlayacak ve maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. (Yeni Şafak)

Penaltılarda büyük başarı

Bu sezon Sarı-Lacivertli takımda istediği gibi başlangıç yapamayan 30 yaşındaki file bekçisi, şimdi kurtardığı penaltılarla taraftarın ‘Penaltı canavarı’ oldu. 

Kaptan Mehmet Topal’ın ilk yarının sonlarında yaptırdığı penaltıyla Zenit’ten topun başına geçen Robert Mak, Harun Tekin’e takıldı ve takımını maça ortak edemedi. 

Mixed zone çıkışı yoğun ilgi gösterilen Harun tebrikleri kabul etti. O sırada başarılı kaleci Harun’a ‘Şans mı yoksa tüm oyunculara tek tek çalışıyor musun?’ diye sorduk. 

Harun Tekin de, “Slovak Robert Mak golcü bir orta saha. Vuruşları iyi. Bu sene takımına döndü. Nereye vuruş yaptığına çalışmıştım. Hislerimin de etkisi var. Daha önce kullandığı 1 penaltısı vardı. Sağ iç ya da sağ yukarıya hedef alarak vuruş yapıyor. Şansımın da yardımı var. Uzandım ve üst direkten döndü” diye yanıt verdi. 

Harun Tekin, kurtardığı penaltının sonrasındaki sevinçle ilgili de, “Üst direkten döndü ve girmedi. O an hepimiz çok sevindik. Ben zaten çok mutlu oldum. Avantajı almamız gerekiyordu. Hepinize de çok teşekkür ediyorum. İnşallah performansım daha da yükselecek” açıklaması yaptı ve oradan ayrıldı. 

2014-15’ten bu yana 25 penaltıdan 11’ini kurtaran Harun, bunların 3’ünü F.Bahçe’de yaptı, Rodallega, Diagne ve Mak’a geçit vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler