Ersun Yanal: "Kulüpler borç içinde"

20.11.2020 - 14:05 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 14:11

Antalyaspor haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve başkan Ali Şafak Öztürk imza töreninde açıklamalarda bulundu. Yanal ve Öztürk imza töreninde neler söyledi? İşte detaylar...

Ersun Yanal: "Kulüpler borç içinde"

AJANSSPOR-HABER

TFF Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal ve başkan Ali Şafak Öztürk, imza töreninde basına açıklamalarda bulundu. 

"Biz bir başarıyı yaşayacaksak, devamını gelmesini istiyoruz"

Öncelik olarak söze başlayan başkan Öztürk, "Bizim planımız genç oyuncuları mümkün olduğunca Türk futboluna kazandırmak. Ama bunu sportif başarıyla beraber yapabilme; bu sportif başarının da uzun olması... Biz bir başarıyı yaşayacaksak, devamını gelmesini istiyoruz. Geçmişe baktığımızda devamlılığın olmadığını görüyoruz. Biz Antalyaspor'u doğru şekilde yönetilen ve planlama yapılan bir kulüp haline getirmek istiyoruz. 

"Burada sabır her şeyden önemlisi"

Burada sabır her şeyden önemlisi. Biz başarıyı istiyoruz ama uzun dönemde istiyoruz. Bu bakış açısında doğru insanlarla doğu yapıyı kurduktan sonra başarının geleceğini düşünüyoruz" dedi. 

"Antalya, yaptığı organizasyonlarla futbolun cazibe merkezidir"

Kulüplerin borç içerisinde olduğunu söyleyen Ersun Yanal ise, "Kulüplerin durumu ortada, başka şeylere evrilmesi gerekiyor. Hepsi borç içerisinde, yönetilmek kabiliyetini yitirmiş durumdalar. Bizim burada ne kadar doğru bir pozisyon aldığımızı gösteriyor. Çıkardığı değerleri Dünya futboluna kazandıran bir vizyonla buluştuk. Antalya, yaptığı organizasyonlarla futbolun cazibe merkezidir.

"Altyapılara verdikleri önem oldu"

Başkan ile konuştuğumuzda ilk heyecan, altyapılara verdikleri önem oldu. Böyle bir yapılanmanın içerisinde genç oyuncu kazandırma yöntemleri ve bunu sürekli hale getirecek bir Antalyaspor yaratmak var" ifadelerini kullandı. 

"Biz her zaman başarıyı istiyoruz"

Her zaman başarılı olmak istediklerini belirten Öztürk, "Antalyaspor tarihinde az sayıda Avrupa'ya gitmiş bir kulüp ama bizim amacımız, bu 3.5 yıllık anlaşma içinde, uygulamaların doğru şekilde yapılanması için 1.5 sene düşünüyoruz. Biz her zaman başarıyı istiyoruz. Biz Antalyaspor'u en iyi yerlere getirmeyi istiyoruz ama her değişim bir süreci geri atma, tekrar yenileme anlamına geliyor. Bizim bu kulübü her sene Avrupa'ya getiren bir kulüp olmayı hocamızla görüştük. Ben başkan olarak 1.5 sene sonra Antalyaspor'un oralarsa sürekli olabilen bir kulüp olmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

"Beraber planlamak çok önemli"

Sürdürülebilir bir başarı istediklerini ifade eden Yanal, "Beraber planlamak çok önemli. Ben sürdürülebilir başarı diyorum. Çünkü başkanın kendi planlamaları, kendi marka anlayışlarıyla uyumlu. Bu en mantıklısı, Antalyaspor'un zirvede kalıcı olması, Avrupa'yı zorlaması, birçok kulübün ilham alabilecek örnek bir yapıya sahip olması. 

"Bizim işimiz bir süreç yönetmek"

Bizim işimiz bir süreç yönetmek. Bu iş üç ihtimalli bir oyun ama uzun bir süreç var ki, önce pandemi döneminde dikkat etmek... Takımımızı en iyi zamanda getirip en iyi yerlere getirmeye çalışmak. Bunun için birkaç haftaya ihtiyacım var" açıklamasını yaptı. 

"Bundan sonraki gidişata süreç olarak bakacağız"

Öztürk son olarak, "Geçen sezon pandemi döneminden itibaren bizim bir hamlemiz olmuştu. Oyuncuları otelimizde kampa almıştık ve başarılı bir grafik çizmiştik; alie ortamı ve oyuncularla olan bağ ciddi bir şekilde gelişmişti. Bundan sonraki gidişata süreç olarak bakacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler