Ersun Yanal: "Savunmayı kazanmak için yapıyoruz"

15.02.2021 - 21:36 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 21:37

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Ersun Yanal neler söyledi? İşte detaylar...

Ersun Yanal: "Savunmayı kazanmak için yapıyoruz"

Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu.

Ersun Yanal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Öncelikle şehitlerimize Allah rahmet eylesin diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ankaragücü maçını kazandıktan sonra yönümüzü başka yöne çevireceğimizi söylemiştim. Kırılgan bir takım. Çok hızlı bir şekilde değişim yapabilmek... Sahanın her karesini çalıştık. Oyuncuların arzuları bize 11 maçlık bir seriye götürdü. Daha iyisini yapabiliriz. Buna yavaş yavaş adapte olduk. Türkiye Kupası'nda yarı finale kaldık, finale kalma şansımız var. Genç oyuncuların futbola kazandırılması var. İyi şeyler yapıyoruz. Bazen savunma yapmak sonuç vermeyebiliyor. Ama biz savunmayı kazanmak için yapıyoruz. Çok fazla uygulanan bir yöntem. Çünkü oyun çok hızlandı ve sertleşti. Dolayısıyla biz bu oyunu daha iyi oynamak ve iyi savunma yaparken öncelik sırasına koyuyoruz. Ofansif futbolu yakında daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum.

Ortalama 2 puana yaklaştık. Bu şampiyonlara oynayanların ortalaması. Futbolun kendisi defansife ihtiyaç duyuyor. Biz bunu fazla mı yaptık... Hatayspor'dan 6 gol yedik. Bunları da çözdük. Yavaş yavaş eksik oyuncular da geldi. Oynamayan oyuncularla da 11 yapmaya çalışacağım. Serdar, Drole gibi. Uzun zamandır oynamıyorlar. Onları da kazandırmamız gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler