Ersun Yanal TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Gidip Sunum Yaptı

Akın Ungan
29.12.2022 - 15:18 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 15:29

Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye gitti. Yanal, Riva'da detaylı bir sunum yaptı. İşte detaylar.

Ersun Yanal TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Gidip Sunum Yaptı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye gitti. Edindiğimiz bilgilere göre Büyükekşi-Yanal görüşmesi geçen hafta TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşti. Görüşmede Yanal, TFF Başkanı'na bir sunum yaptı.

Avrupa'dan örnekler vererek anlattı

Geçmişte A Milli Takımı da çalıştıran Ersun Yanal, Riva'da Büyükekşi'ye, genç milli takımlar ve futbol gelişimi konusunda detaylı bir sunum yaptı. Yanal, Türkiye'de futbolun altyapısında büyük bir eğitim sorunu bulunduğunu vurguladığı sunumunda kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinin yaptığı çalışmalardan örnekler de vererek anlattı.

Yanal, uzundur gençler için tweet atıyor

Son olarak Fraport TAV Antalyaspor'u çalıştıran Ersun Yanal, 4 Ekim 2021 yılından bu yana takım yönetmiyor. Yanal, bu süreçte özellikle sosyal medya hesabı Twitter'dan sık sık Türk futbolunun kronik sorunlarına dair tweet paylaşımları yapıp çözüm önerilerinde bulundu. Yanal, Türkiye'nin özellikle genç nüfusundan doğru eğitim ve planlamalar yapılmadığı için yararlanamadığını sık sık vurguladı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Kritik sözler: Arda Güler, Emirhan İlkhan, Burak Yılmaz...
Habere Git

1995'teki o takım bakışını değiştirdi

Türk futbolunun gençleri keşfederek üretime dayalı bir futbol modeline geçmesi gerektiğini savunan Yanal, 1995 yılında Danimarka'yı yenip Avrupa şampiyonu olan genç milli takımın, bakış açısını değiştirdiğini söylüyor. Yanal, o şampiyon kadrodan çok az futbolcunun futbola devam ettiğini vurguluyalarak, esas olanın sürdürülebilir bir model olduğunu belirtiyor. Yanal, son olarak çalıştığı Fenerbahçe ve Antalyaspor'da da bu bakış açısıyla hareket ettiğini kayediyor.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı

2013-14 sezonunda Fenerbahçe'yi Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştarın Ersun Yanal, Aralık 2018'de bir kez daha sarı lacivertli kulüpte görev aldı. Ancak yaklaşık 16 ay süren birliktelik bu kez başarı getirmedi. Yanal, teknik direktör olarak özellikle 2000'lerin başında Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nde oynattığı dikine ve agresif oyunla adından söz ettirdi. Rakip hücuma çıktığında yaptırdığı taktik fauller adeta Yanal ile özdeşleşti.

Milli takımda FETÖ firarisi Şükür ile çatıştı

Ersun Yanal, yaptığı çıkışla kısa sürede Türkiye A Milli Takımı'nın da en önemli teknik direktör adayları arasına girdi. Nitekim 27 Nisan 2004 yılında bu koltuğa da oturdu. Şenol Güneş'ten görevi devralan Yanal'ın ömrü çok fazla uzun olmadı ay yıldızlı takımda. Bugün FETÖ firarisi olarak yurtıdışında olan Hakan Şükür'ü yedek bırakması çok büyük sansasyon yarattı. O dönem takımda çok güçlü olan Şükür, Yunanistan deplasmanında sakat olduğu için Yanal tarafından ilk 11'e alınmadı. Ancak Şükür, sahaya çıkıp ısınarak "Ben sakat değilim" mesajı vererek açık tavır aldı.

İlgini Çekebilir
İflas et, isim değiştir gel, yine iflas et!
Habere Git

Ersun Yanal, sonuç olarak 22 Haziran 2005'te istifa etmek zorunda kaldı. Yanal'ın milli mesaisi 15 maç sürdü.

Sunum yaptığı birimlerde Kafkas ve Çetin var

6 aydır görevde bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu süreçte futbol kamuoyunun her kesiminden insanlarla görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulundu. Ersun Yanal'ın kendisine yaptığı sunumdan sonra nasıl bir aksiyon alacağı merak konusu. Yanal'ın sunum yaptığı Genç Milli Takımlar'ın başında Tolunay Kafkas, Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün koltuğundaysa Oğuz Çetin oturuyor. Büyükekşi göreve geldiğinden bu yana iki isimle yollarını ayıracağı yönünde çok sayıda haber çıktı ama ikili görevlerinde kalmaya devam ediyor. 

Kafkas ve Çetin, sunumu nasıl karşılayacak

Bu ikilinin Ersun Yanal'ın kendi birimlerine dair sunum yapmasına nasıl bir reaksiyon verecekleri merak konusu. Tolunay Kafkas, Dünya Kupası nedeniyle verilen arada medyaya uzun bir aradan sonra röportajlar vermeye başladı.

Ümit Milli Takımı'nda başarısız olduğu iddialarını cevaplayan Kafkas, "18 tane oyuncuyu yukarı verdik. U17 Milli Takımı iki kez Avrupa Şampiyonası'na 1 kez de Dünya Şampiyonası'na katıldı. U19 Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na katıldı. U23 Takımı İslam Oyunları'nda altın aldı" diyerek, kendisini savundu.

Senin için hazırladığımız haberler