Ersun Yanal, Yılmaz Vural'ı geçebilecek mi?

11.11.2020 - 20:08 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 20:18

Son dakika haberleri... Süper Lig'de Antalyaspor, Tamer Tuna'yla yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük pozisyonuna en son ligde Fenerbahçe'yi çalıştıran Ersun Yanal'ı getirdi. Ersun Yanal, Antalyaspor ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Ersun Yanal, Antalyaspor ile en çok çalışan iki hocadan biri olan Yılmaz Vural'ı geçebilecek mi? İşte detaylar...

Ersun Yanal, Yılmaz Vural'ı geçebilecek mi?

Eren TUNCAY - AJANSSPOR

Süper Lig'de teknik direktörüyle yollarını ayıran takımlar arasında yerini alan Antalyaspor, eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'la anlaştı.

Uzun sözleşme

Akdeniz ekibi, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile 3,5 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Son 5 sene istikrarsız

Antalyaspor, son 5 senenin teknik direktör açısından istikrarsız ekiplerinden biri. Kırmızı-beyazlılar, 2015 yılından beri toplamda 8 teknik direktör ile çalıştı.

En uzunu Bülent Korkmaz

2015-2020 yılları arasında en uzun süre takımın başında kalan (52 maç) ise Bülent Korkmaz oldu.

Rekor Şifo Mehmet'te

Antalyaspor tarihinde ise takımı en uzun süre çalıştıran isim ise Mehmet Özdilek. 2008-2009 sezonundan 2012-2013 sezonuna kadar takımın başında yer alan Mehmet Özdilek, Antalyaspor'un başında 1696 gün geçirirken, 193 maça çıktı. Mehmet Özdilek, şu anda TFF Yönetim Kurulu üyesi olan Hasan Akıncıoğlu'nun başkanlığı döneminde kırmızı-beyazlılarda 5 yıl teknik direktörlük görevi yaptı ve çalıştığı süre boyunca Antalyaspor ligde kalıcı oldu.

Yılmaz Vural ikinci sırada

Türk teknik adamlar arasında en çok takımı çalıştıran Yılmaz Vural ise Antalyaspor'un başında en uzun süre kalan ikinci teknik adam. Tecrübeli teknik direktör, 2005-2006 sezonundan 2006-2007 sezonunun sonuna kadar toplamda 730 gün boyunca takımın başında kaldı. Sedat Peker'in başkanlığı döneminde Antalyaspor, TFF 1. Lig'de görev alıp Süper Lig'e çıktı ve ancak çıktığı sezon küme düştü.

Ersun Yanal, Yılmaz Vural'ı geçebilir mi?

Son olarak Fenerbahçe'de çalışan ve 1,5 sezon sonunda sarı-lacivertlilerden ayrılan Ersun Yanal, Antalyaspor ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Ersun Yanal'ın ise -Mehmet Özdilek zor olsa da- Yılmaz Vural'ı geçip, Antalyaspor tarihinde en uzun teknik direktörlük yapmış ikinci hoca şansı bulunuyor.

Ersun Yanal'ın rekoru 75 maç

Ersun Yanal, teknik direktörlük kariyerinde 75 maçla en fazla Eskişehirspor'u çalıştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler