Alanyaspor'da Ersun Yanal, Ankaragücü Yenilgisini Değerlendirdi

Orhan Gülek
12.03.2023 - 16:58 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 17:05

Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 25. haftasında Ankaragücü'ne 2-0 kaybettikleri maçta rakibin daha fazla galibiyeti istediğini söyledi.

Alanyaspor'da Ersun Yanal, Ankaragücü Yenilgisini Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Ankaragücü ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Mücadelede rakibin 2-0 mağlup eden Ankaragücü 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Karşılaşma sonrası Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

"İsteyenin kazandığı bir maç oldu"

Yanal, maçın özetinin rakibe verilen alan ve zaman olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Top rakipteyken oynama becerimizi kaybettik. Futbol dört ana başlık altında oynanır, top bizdeyken, top rakipteyken, sahipsiz toplar ve topun dışarıda olduğu zamanlar. Top rakipteyken alan ve zaman anlamında iyi oynayamadık. Yediğimiz ilk golden sonra rakibin morali arttı. Topun bizde olması bir şey ifade etmedi. İsteyenin kazandığı bir maç oldu. Ankaragücü daha fazla istedi."

"Dengeyi çok iyi sağlamalısınız"

Maçta yedikleri iki golün de savunmadan çıkarken kaptırılan toplardan olmasının hatırlatılması üzerine Yanal, "Rakibin durumuna göre savunmadan topla çıkılır. O an ihtiyacınız olan oyuna göre kullanılır. Bunu oyunun bir parçası olmaktan çıkartıp fantezi şekline getirirseniz problem olur. Dünya Kupası'nda net bir şekilde gördük, topu ihtiyacı olduğu gibi kullananlar kazandılar. Futbol böyle bir oyun. Bazen oynamayı bazen oynamamayı tercih edersiniz. Bunu yaparken dengeyi çok iyi sağlamalısınız. Biz bunu bugün yapamadık." değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
Ağcay, Yanal'ı üzdü!
Habere Git

"O dönem iyi şeyler yaptık"

Bir dönem çalıştırdığı MKE Ankaragücü ile ilgili Ersun Yanal, "Burası Türkiye'nin en eski kulüplerinden biri. Çok önemli bir camia, önemli bir taraftar kitlesine sahip. O dönem iyi şeyler yaptık. Hatta bütün teknolojinin kullanıldığı dönemdir. Güzel işler yapıldı. Allah rahmet eylesin Başkanımız Cemal Aydın ve ekibi de bize çok cefakar davrandı. Epey ilkler yaptık, çok güzel bir dönemdi." diyerek sözlerini tamamladı.

Goller

Öte yandan Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Sowe ve 76. dakikada Milson kaydetti.

Ersun Yanal ilk yenilgisini aldı

Ankaragücü, bu galibiyetin ardından ligde 3 maç sonra kazandı. Ersun Yanal ile 2. maçına çıkan Alanyaspor ise 1 maç sonra kaybetti.

Bu sonucun ardından MKE Ankaragücü, 25 puana yükselti. Alanyaspor, 28 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında MKE Ankaragücü, Sivasspor ile karşılaşacak. Alanyaspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler