'Ertelemeyi en önce Şenol Güneş istemeliydi'

21.03.2020 - 19:19 | Son Güncellenme: 21.03.2020 - 19:29

'Ertelemeyi en önce Şenol Güneş istemeliydi'

Uzun yıllar Fenerbahçe'de top koşturan, kariyerine teknik direktör olarak devam Ümit Özat, Sarı Lacivertli takımın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran ve Bosna Hersek'in Celik Zenica takımında görev alan Özat, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye döndü. Özat; Ali Koç, Şenol Güneş ve Nihat Özdemir'le ilgili konuştu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ümit Özat, "Bosna Hersek'ten Türkiye'ye geleli 3 gün oldu. Bosna'da koronavirüs yaygın olmamasına rağmen her vatandaş gibi görevimi yapıyorum, evden dışarı çıkmıyorum. Bu süreçte bol bol kitap okuyorum, dizi izliyorum. Sağlıklı besleniyorum, eski maçları takip ediyorum. Bu zaman zarfını avantaja dönüştürmek istiyorum. Bu süreçte uyarıları dikkate alalım. Her şeyin başı sağlık. Fenerbahçe Beko Basketbol takımına geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Umarım en kısa zamanda arkadaşlarımız sağlıklarına kavuşur." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Bana göre liglerin ertelenmesi kararı geç alınmış bir karar. Avrupa'nın elit liglerinde lig erteleme kararı alındığı dönemde bizde de erteleme kararı alınmalıydı. Bir kararsızlık oldu ve zaman kaybı yaşandı. Koronavirüs salgını süreci iyi yönetilemedi. Tüm ligler ertelenmişti, bu noktada geç kaldılar. Sonunda doğru kararı da aldılar. Ertelen 5 büyük ligde oynayan Türk futbolcular olduğu için erteleme konusunda ilk teklif A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten gelmeliydi. Umarım en kısa sürede tüm dünya bu koronavirüs salgınından kurtulur. Bosna Hersek'te oturum izni ve lisans iznim olmadığı için Celik takımı ile sadece antrenmanlara çıktım. Bizim ülkemizden çıkan sporcu sayısından daha çok spora sayısına sahipler bunun sebebi Bosna'da spora teşvik var, zaten spora yatkın bir ırkları da var. Türkiye'de oyuncularımız çok önemli ücretlere oynuyorlar fakat bu ücretler Bosna'da bu kadar yüksek değil."

"Nihat Ağabey ile (Özdemir) Fenerbahçe'de uzun yıllar çalıştım. Fenerbahçe'deki Nihat Ağabey ile şu andaki Nihat Ağabey arasında çok ciddi farklar var. Bunun sebebi de Nihat Ağabey'in TFF'de kendi kurmadığı ekiple çalışması. Nihat Özdemir ile 6 yıl boyunca birlikte çalıştım. Kendisini yakından tanıyorum. Fenerbahçeli TFF Başkanları inanılmaz hassaslar, geçmişte bunu Mehmet Ali Aydınlar'da gördük."

"Ali Koç tüm imkanlarını Fenerbahçe için seferber etti. Bu gerekli ama yeterli değil. Bunu tartışmak lazım. Fenerbahçe taraftarı Ali Koç'u parası olduğu için değil, vizyonu olduğunu düşündükleri için seçti. Vizyoner olmanız güzel bir şey ama onu aksiyona dönüştürmek maharet ister, sabır ister ve ekip ister. Saha sonuçları gelmediği zaman tepki alırsınız. Ali Koç'un bir yönetim ekibi olduğunu düşünmüyorum, futbol ekip işidir. Ali Koç'u yöneticiliği zamanından tanıdığım ve yaşadığım olaylardan dolayı bu yaşananlar bana sürpriz gelmiyor. Kendisinin agresifliği takımda özgüven kaybı yaratıyor adeta kendini yok et düğmesine basmış gibi. Fireni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Gelecek sezon Ali Koç'un 3. yılı ve önümüzdeki sezon Fenerbahçe şampiyon olamazsa Ali Koç aldığı 16 bin oyun yarısını bile alamaz."

"Ersun Yanal tercih edildi ve geldi. Ersun Yanal'ın liderlik vasfı olmadığı için orayı Emre Belözoğlu ile kapatmaya çalıştılar. Emre, Türk futbolun gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcularından bir tanesi. Siz, Emre'den teknik direktör olarak, futbolcu olarak, sportif direktör olarak, idari menajer olarak yararlanabilirsiniz ama siz teknik olarak 3-5 yıl önce gönderdiğiniz adamdan teknik olarak yararlanmanız sağlıklı bir karar değil. 39 yaşındaki Emre, 32 yaşındaki Emre'den daha mı iyi? Fenerbahçe'de Vedat'ı ve stoperleri çıktığımızda geri kalan oyuncuların büyük çoğunluğu orta saha. O kadar stoper transfer edildi fakat hala stoperde Jailson oynuyor. Siz bütün paranızı Fenerbahçe için harcadınız ama bazen bu da yetmiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verildi. Hastalık sadece ülkemiz için değil tüm dünya için kötü bir şey fakat bu süreci Fenerbahçe iyi değerlendirmeli."

"Ali Koç'un bir açıklaması vardı. Ali Koç, "Biz kazanınca maçın hakemi 1-2 hafta maç alamıyor" demişti. Kuüplerin haklarını istemeleri çok doğal. Bunu görüşeceğiniz yer TFF'nin makamıdır. Bu görüşmeyi siz Zorlu'da yaparsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz. Bazı şeyleri de insanlara inandıramazsınız. TFF'de Fenerbahçeli başkan olduğunda en çok problemi Fenerbahçe ile yaşıyorlar bunun sebebini çözemedim. Aziz Yıldırım - Mehmet Ali Aydınlar dönemi, Ali Koç-Nihat Özdemir dönemi gibi... Türk futbolu adına toplantılar oluyor, toplantılarda konuşması gereken isim Hamit Altıntop fakat en az konuşan isim Hamit Altıntop. Umarım Türk futbolu en kısa sürede istenilen seviye gelir."

Senin için hazırladığımız haberler