Ertuğrul Doğan 140 bin lirasını TFF'den geri istiyor

Özgür Koç
25.12.2023 - 10:41 | Son Güncellenme: 25.12.2023 - 10:49

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın 45 günlük hak mahrumiyeti cezası Tahkim Kurulu tarafından 31 güne indirilince TFF'den alacaklı oldu. İşte detaylar...

Ertuğrul Doğan 140 bin lirasını TFF'den geri istiyor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, ev sahibi takımın sahadan çekilmesiyle yarıda kalan  İstanbulspor'un maçına girebilmek için 45 günlük cezasının karşılığı olan 450 bin lirayı yatırıp, cezasının infazını sağlamıştı. Ancak Tahkim Kurulu, bunu 31 güne indirince, bordo-mavili kulübün başkanı alacaklı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a borçlu çıktı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, 14 Aralık’ta yaptığı toplantıda, kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket ve “Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar” nedeniyle Doğan’a 45 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

Yasal hakkını kullandı

Bunun üzerine bordo-mavililerin başkanı, 19 Aralık’ta oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçına girebilmek için yasal haklarını kullandı. Çünkü Disiplin Talimatı, “Ayrımcılık ve ideolojik propaganda, saldırı, davranış kuralları, müsabaka sonucunu etkileme, bahis ve doping maddelerinde belirten ihlaller nedeniyle verilen hak mahrumiyeti cezaları ile sürekli hak mahrumiyeti cezaları hariç olmak üzere; kulüp başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezaları; ceza alan kişinin, TFF’nin banka hesabına her bir günlük hak mahrumiyeti cezasına karşılık; (Süper Lig) yatırmaları ve yatırdıklarına ilişkin makbuzu yazılı talepleri ile birlikte TFF’ye sunmaları halinde infaz edilmiş sayılır” diyordu.

Cezası 31 güne indi

Nitekim Ertuğrul Doğan, 450 bin lirayı yatırdı ve İstanbulspor karşılaşmasında, protokol tribünündeki yerini aldı. Ancak Tahkim Kurulu, bu cezayı 31 güne indirdi.

TFF'den 140 TL'yi isteyecek

Milliyet'in haberine göre, Trabzonspor Kulübü Başkanı cezanının 45 günden 31 güne indirilmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’ndan 14 günlük bedel olan 140 bin lirayı isteyecek.

Senin için hazırladığımız haberler