Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke ve Şenol Güneş iddialarına yanıt verdi!

02.09.2024 - 20:10 | Son Güncellenme: 02.09.2024 - 21:22

Son dakika haberleri. Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Fatih Tekke ve Şenol Güneş açıklaması geldi. İşte detaylar.

Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke ve Şenol Güneş iddialarına yanıt verdi!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke ve Şenol Güneş iddiaları ile ilgili A Spor'da açıklamalarda bulundu.

"Biz de bunu netleştirip yolumuza devam etmek istiyoruz"

Şenol Güneş iddialarına değinerek sözlerine başlayan Doğan, "Şenol Güneş zaten İstanbul'a gelecekti. Biz dün itibarıyla resmi sitemizden bir açıklama yaptık. Dedik ki, 'Trabzonspor teknik direktör adaylarıyla görüşmelerina devam ediyor. Şu an itibarıyla anlaşılan bir teknik direktör yok'. Bu şu an için de geçerli. Çok gündemd ebu iş. Taraftarlarımız beklenti içerisinde. Biz de bunu netleştirip yolumuza devam etmek istiyoruz.

"Şenol Hoca'da bizim Fatih Hoca'da bizim, Hüseyin Çimşir'de bizim"

Olaylar bazen istemeden de olsa Trabzonluların heyecanı, sevgisi takımının bir an önce başarıya ulaşması için çok hızlı ve farklı şekilde hareket ediyor değerli kardeşlerimiz. Şenol Hoca'da bizim Fatih Hoca'da bizim, Hüseyin Çimşir'de bizim. Hepsi bizim kardeşimiz, hepsi Trabzonsporlu. Şenol Hoca kardeşimiz değil, abimiz diyelim. Biz bunlarla büyüdük zaten.

"Kimseyi ayrıştırmamak lazım"

Hepsi bizim için çok önemli ve artı değerler. Bunların isimleri konuşulurken çok dikkatli olunması lazım, çok dikkatli konuşulması lazım. Herkes bir şeyler katmaya çalıştı. Hepsini saygıyla karşılamak lazım. Bugün kim olur, yarın Hüseyin Hoca'da çalıştıracaktır, yarın Fatih Hoca'da çalıştıracaktır, yarın Şenol Hoca'da çalıştıracaktır. Bunların hepsi olacak. Bir arada olmamız lazım. Konu ve problem bu. Trabzonsporluların kendi içerisinde başka dostları yok. Biz bir arada olduğumuz zaman daha güçlüyüz. Bu böyle. Kimseyi ayrıştırmamak lazım.

"Kim olur bilmiyorum ama görüşmelerimiz devam ediyor"

Kim olur bilmiyorum ama görüşmelerimiz devam ediyor. Trabzonspor için kim daha iyi olur, bunun için çalışıyoruz. Doğru kararı vermeye çalışıyoruz. Bu bir Fatih Tekke, Şenol Güneş, Hüseyin Çimşir gerçeğini değiştirmez. Bunların hepsi Trabzonspor'un çok önemli değerleri. Taraftarlarımız bu konuyu farklı bir noktaya getirmesin" dedi.

"Trabzonspor'un içine bugüne kadar bir siyasi müdahale olmadı"

Siyasi baskılar ile ilgili de konuşan Doğan, "Trabzonspor'un içine bugüne kadar bir siyasi müdahale olmadı, kimsenin böyle bir talebi de yok. Tabii ki biz değerli abilerimizden, kardeşlerimizden... Biz bir şehir takımıyız, görüş alabiliriz, bunların hepsi normal şeyler. Ama herhangi biri Trabzonspor Kulübü Başkanlık makamının önüne geçip bu böyle olsun, konuşulsun diye ben yöneticilik hayatımda da görmedim, benim zamanımda da olma ihtimali yok. Trabzonspor yönetim kurulunun kendi içerisinde bazı değerlendirmeleri vardır, bu değerlendirme arkadaşlarımız tarafından daha önce de yapıldı, bugün de yapıldı. Biz aldığımız karar şeyinde, görüş dahilinde hareket ediyoruz.

"Şu ana kadar anlaştığımız bir teknik direktör yoktur"

Trabzonspor'u bir an önce stresli durumdan çıkartacak bir teknik kadro ile anlaşmak istiyoruz. Konu bundan ibaret. Ama şu ana kadar anlaştığımız bir teknik direktör yoktur. Bunu aslında dün de açıkladık resmi siteden ama açıklamamıza rağmen bu farkı anlaşılıyor bu durum herhalde. Görüşmeler devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Şenol Hoca Trabzonspor'un gündemindir"

Perşmebe gününe kadar takımın teknik direktör olacağını söyleyen Doğan, "Takım perşembe günü toplanacak. Yeni teknik direktörün de o güne kadar olacağını düşünüyoruz. Yerli de yabancı da olabilir hoca. Şenol hocvamız çok değerli bir hocamız, Şampiyon hocamız bir kere. Çok önemli şeyler kattı. Tecrübesiyle, bilgisiyle her zaman Trabzonspor'a artı değerler katacak, her zaman Trabzonspor'u ileriye taşıyacak bir bilgi birikimi değerine sahip. Şenol Hoca Trabzonspor'un gündemindir. Onunla da görüşmelerimiz devam ediyor.

"Ben bir Fatih Tekke hayranıyım"

Hüseyin Hoca'da bizim kardeşimiz, beraber çalıştığımız bir isim. Ben bir Fatih Tekke hayranıyım. Bunu daha önce yanılmıyorsam yine bir yerde anlatmıştım. Futbolculuğunun da hayranıyım. Şenol Hoca'mız zaten belli. Bunu benim dememe gerek yok sanırım. Trabzonspor'u şampiyon yapmış, başka şampiyonluklar da yaşamış. Yurt dışında takım çalıştırmış, Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş, milli takımı çalıştırmış... Bunların hepsi Trabzonspor'un ayrı ayrı değerleri. Tüm Trabzonluların bu makama sahip çıkması ve saygı duyması lazım. Eleştiri hepsi için olabilir ama bu makamlara Trabzonspor'a bu kadar hayatlarını vermiş insanların hepsine saygı duyulması ve sahip çıkılması lazım" diye konuştu.

"Avrupa'dan elenmemize çok üzüldüm"

Transferler, Lig ve Avrupa kupaları ile sözlerine devam eden Doğan, "Trabzonsporlular doğru söylüyor. Bundan ben de memnun değilim. Ayrılan Avcı hocamız da defalarca dile getirdi. Bu böyle bir başlangıç oldu. Ekonomik anlamda belli başlı hamleler yaparak gelmiştik. Nisan ayı sonu değildi, transferin çoğu bitmişti. Bir forvet konumuz vardı ama bunlara rağmen bizim ve teknik kadronun da istemediği kötü bir başlangıç oldu. Önce UEFA Avrupa Ligi sonra Konferans Ligi'nden elendik. Çok üzüldük ama biz neleri doğru ve eksik yaptığımızı da görüyoruz. Bazen tüm doğruları yerine getirsen bile belli başlı şeyler sahada gitmiyor. Olmadı. Herkes olmasını isterdi ama olmadı. Orada başarısız olduk. Hocamız ile yaptığımız görüşmede hocamız da bunu kabul etti. Karşılıklı güzel el sıkışarak yollarımızı ayırdık. Şık bir ayrılık oldu. Kulüp açısından konuşuyorum, önemli şeyler bunlar. Şu an yeni bir hoca arayışımız var. Bu saatten sonra bizi bu durumdan en hızlı şekilde çıkartacak alternatifi üretip bir an önce bu zirve yarışında yerimizi almak istiyoruz. Hedefimiz bu, vazgeçmek yok.

"Trabzonspor makamı kutsal bir makamdır bizim için"

Sosyal medya hesaplarını kapattım, Instagram var ama orayı da çok şey yapmıyorum, takip etmiyorum. Ama arkadaşlarımızdan takip ediyorum. Herkesin görüşüne saygı duymak lazım. Bu makamlar eleştiri makamlarıdır. Biz başımıza gelecekleri biliyorduk. Bu tüm başkanlar için geçerli. Burada eleştiri anlamında olduğu zaman bir problem yok. Bugün bu koltukta ben oturoyurm yarın başka biri oturacak. Bugün teknik direktörlük koltuğunda Abdullah Avcı vardı, yarın Fatih Hoca oturabilir, Şenol Hoca oturabilir, Hüseyin Hoca gelebilir, başka bir profesyonel gelecek... Tüm Trabzonluların bu makamları koruması gerektiğini düşünüyorum. Trabzonspor makamı kutsal bir makamdır bizim için.

"Oynanan futbolu ben de beğenmiyorum"

Trabzonspor bu şehrin en önemli değeridir. Trabzonspor'un makamının başında kim varsa bu yapılan eleştirilere okeydir, bu yapılır ve doğrudur. Ama bu makama hakaret varsa, küfür varsa bunlara tüm Trabzonsporluların engel olması karşı durması lazım bir cevap vermesi lazım. Teknik direktörlük makamı için de bu geçerli. Eleştiriler olacaktır. Oynanılan futbolu beğenmeye bilirler, haklılar bu arada ben de beğenmiyorum. Net söylüyorum bunu. Dolayısıyla bununla alakalı hocamız da kabul etti ve yollarımızı ayırdık. Trabzonsporlu taraftarlardan ricam var. Daha dikkatli olunması camianın gündemi açısından daha farklı olacaktır.

Ben tüm Trabzonlu ve Trabzonsporluların bu makamla hem başkanlık makanıyla hem de teknik direktörlük makamlarıyla ilgili söylemlerinde daha düzgün hareket ederlerse camiamız açısından daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu konuda kendilerinden rica ediyorum.

"Şenol Güneş asıl görüşmemiz evvelki gün olacak"

"Şenol Güneş ile toplantıda neler konuşuldu?" sorusuna Doğan, "Bu konulara girme şeyimiz olmadı, açık konuşayım. Ben kendisiyle Trabzonspor yönetimi olarak bir görüşümüz var. Bu süreçte takıma abilik yapacak, tecrübesiyle aşmış, bunlar birçok kez başına gelmiş, şehrin genlerini bilen bir hocamız hakkında yönetim kurulumuzun olumlu bir görüşü var. Yönetim kurulunun bu görüşleri dahilinde ben de Şenol Güneş ile telefonda görüştüm. Sonra bugün bir kısa görüşmemiz oldu. Asıl görüşmemiz evvelki gün olacak. Bizde saklı iş olmaz. Henüz anlaşma yok, görüşmeler devam ediyor" diye yanıt verdi. 

"Yabancı futbolcularla özel görüştük, anlattık"

Açıklamalarını sürdüren Doğan, "Futbolcular profesyonel futbolcular. Tabii şaşırdanlar da olmuştur ilk haftalar nedeniyle. Eyüpspor maçı öncesi bir görüşmemiz oldu futbolcularla otelde, toplantı yaptık. Yabancı futbolcularla özel görüştük, anlattık. Hedefimizin zirtve olduğu ve zirveye gitmek için transferlere devam edeceğimizi, bugün bir transferimizi daha yaptık. 

"Camiamı bu borç yükünden kurtarmak için planlama yapıyorum"

Trabzonspor için doğru neyse onu yapmaya çalışıyorum. Başka hiçbir şeye bakmıyorum. Trabzonspor'un yıllık 650 milyon civarında bu faiz yükü var. Ben kulübümü, camiamı bu borç yükünden kurtarmak için planlama yapıyorum ve benim bir dakika durmaya zamanım yok. Herkes bir şeyler anlatıyor, hepsini saygıyla dinliyorum. Cevap vermiyorum. Trabzonspor'un gerçekten devam ettirilebilmesi için, yeni şampiyonluklar kazanması için bu borçtan kurtulması lazım. Hiçbir alternatifi yok bunun. Tüm Trabzonspor camiasının bunu anlaması lazım. Biz başka şeylerde takılı kalıyoruz. Şampiyon olduk, nasıl olduk? Cebimizden koyduğumuz parayla şampiyon olduk. Ama bunu düzeltemediğimiz için sonrası sene ekonomik sıkıntılar yaşadık ve bunu yürütemedik. 

Altyapıdan gerçekten kas yapısıyla, mental yapısıyla gerçekten olgunlaşmış gençlerin gelmesi lazım. Doğru gençlerin ve hazır gelmeleri lazım ki onları da kaybetmeyelim.

"Slaven Bilic ve Edin Terzic ile temasımız olmadı"

Slaven Bilic ve Edin Terzic ile temasımız olmadı. Şu anda temasta olduklarımız var ama o söyledikleriniz değil. 

"Onuachu için 8 milyon Euro'luk teklif yaptık"

Onuachu ile alakalı bugüne kadar yaptığımız en büyük teklifi Southampton'a yaptık. 6 milyon Euro artı bonusu bulan bir teklif yaptık. Bonuslarla 8 milyon Euro'yu buluyordu. Ama kulübü 15'te diretiyor. Bir hafta içerisinde bir gelişme olacağını düşünüyorum ama biz hala talibiz. Elimizdeki oyuncularla kadroda değişimler de olabilir ufak tefek. Ama bir yabancı daha içeriğe katacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz.

"Serdar Saatçı ile görüşüyoruz"

Simon Banzs geldi. Serdar Saatçı listemizde olan bir oyuncu. Stoperde sıkıntı yaşıyoruz. Savic'in sakatlığından Mendy yine stoperde oynadı. Evet, görüşüyoruz.

"Yabancı sayısı için bir başvurumuz olabilir"

Yabancı sayımız tam 14. İlerliyen günlerde bir şey olur mu bilmiyorum. İlerliyen günlerde yabancı sayısı ile ilgili bir başvurumuz olabilir. Kulüplerin sıkıntıları var. Beşiktaş başkanı ile görüştüm. Galatasaray'ınd a bir sıkıntısı var. Sınırsız değil ama bir iki opsiyon verilebilir. Biz bir yabancı olacakmış gibi bir planlama yaptık. Bugün yarın hocamız ile anlaşırsak onun da görüşün üalmamız lazım. Muhammed Cham ile ilgili kulübüyle bir problem çıkmıştı. Oyuncunun duruşu sayesinde tranmsfer bitti. Onun öncesinde Mart ve Nisan ayında transferleri bitirdik. Ayrılıklar olabilir.

"Simon Banza önemli bir forvet"

Simon Banza ile daha önce görüşmüştük. Kiralık olarak kadromuza katacağız. Oyuncu ve kulübü ile bir sıkıntımız yok. Önemli bir forvet kadromuza kattık. Bana kalırsa bir forvet alma daha niyetindeyim ama hocamıza sormamız gerekecek" dedi.

"Batista Mendy'ye 15'in altında teklif geldi"

Batista Mendy'ye gelen teklifler ile ilgili Doğan, "Doğru, İtalya'dan bir takımdan teklif geldi. Ama kabul etmedik daha yüksek bir rakam bekliyoruz. 20 ve üzeri bekliyoruz teklifi. 15'in altında teklif geldi. Mendy beklenti içerisinde olduğumuz bir oyuncu. Buna benzer satışlar yapacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler