Gaziantep FK'da Ertuğrul Ersoy: “Yabancı sınırı olmasın ve kozlarımızı paylaşalım”

Akın Ungan
02.02.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 23:39

Gaziantep FK'da Ertuğrul Ersoy, Antalya kampında konuştu. Futbolcu, “Yabancı sınırı olmasın ve kozlarımızı paylaşalım” açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Gaziantep FK'da Ertuğrul Ersoy: “Yabancı sınırı olmasın ve kozlarımızı paylaşalım”

Gaziantep’teki yoğun kar yağışı nedeniyle şehre dönemeyen ve Antalya’da kampa giren Gaziantep Futbol Kulübü’nün genç stoperi Ertuğrul Ersoy, Tivibuspor’a samimi açıklamalarda bulundu.

"Yabancı kuralı olmasın"

Bu sezon devreye giren yabancı kuralıyla ilgili değerlendirme yapan Gaziantep FK’nın 24 yaşındaki stoperi Ertuğrul Ersoy, “Bir kısıtlama hiç olmasın. Zaten iyi olan, emek veren Türk oyuncu kendi ülkesinde tercih ediliyor. Bir sınır olmasın ve kozlarımızı paylaşalım." ifadelerini kullandı.

"Benim için sistemi değiştirdi"

Ertuğrul, "Bundan önceki dönemde de Titi ve Ekong gibi stoperler vardı ama hoca benim için sistemi değiştirdi ve formamı aldım. Şu an Gaziantep FK’da da en az o kadar iyi bir stoper tandemi var ama bir Türk oyuncu olarak şu an da oynayabiliyorum. Ligin en iyi 2-3 savunma hattından birisine sahibiz. İşin mali boyutunu bilmiyorum yabancı oyuncuların çok fazla maaş almasıyla ilgili bir mesele varsa ona yorum yapamam ama futbol her türlü özgür olmalı.” dedi.

"Avrupa hedefi olan bir takımız"

İyi bir kamp ortamının olduğunu ve Sivasspor maçıyla beraber lige iyi bir dönüş yapmak istediklerini belirten Ertuğrul Ersoy, “Kolay kolay yenilmeyen ligde rakip farketmeksizin oynadığı her rakibe zorluk çıkartan, kolay lokma olmayan ve Avrupa hedefi olan bir takımız” şeklinde konuştu.

"Hazırlık maçları bile Şampiyonlar Ligi finali gibi"

Ertuğrul, teknik direktör Erol Bulut ile diyaloğunun çok iyi olduğu söyledi. Bulut’un profesyonelliğinin çok hoşuna gittiğini söyleyen genç stoper: “Genç bir kadromuz var ve hocamızın oynatmak istediği değişik bir sistem var. Başarılı olmak istiyor, yenilmeyi asla kabul etmiyor ve bunu da bize hissettiriyor. Hazırlık maçı oynarken bile Şampiyonlar Ligi finali oynuyormuşçasına bir tavra bürünüyor.” ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul, Bolu’daki sezon başı kampında Erol Bulut ile aralarında geçen samimi diyaloğu paylaştı: “Hocam her gittiğin yerde stoperler çıkış yapıyor buraya da geldin artık benim zamanım dedim. O da bana sen şu topu biraz daha hızlı oynamaya başla ben seni nerelere göndereceğim" dedi.

İlgini Çekebilir
Papy Djilobodji: "Gelmeden Moussa Sow'u aradım"
Habere Git

“Ertuğrul bana sistemi değiştirtti”

Şuan bulunduğu durumu geçmişte yaşadığı zor dönemlere benzettiğini söyleyen Ertuğrul, Bursaspor’un eski teknik direktörü Paul Le Guen ile arasında geçenleri şöyle anlattı:

“Bursaspor’da oynadığım dönemlerde Paul Le Guen antrenörümüzdü ve 4’lü oynuyorduk. O zaman belki de ligin en forma 3 stoperinde ikisi bizdeydi. Hatırlarsanız Titi ve Troost-Ekong ikilisi bir dönem çok formdaydı. Ben de o zaman 18 yaşındaydım ve kulübedeydim ama bir şekilde oynamam lazımdı. 6. Hafta sonunda o zamanki teknik direktörümüz Paul Le Guen basına şöyle bir açıklama yaptı: “18 yaşındaki Ertuğrul bana sistemi değiştirtti. Titi ve Ekong’u kesemezdim ama Ertuğrul’u da yedek bırakamazdım bu yüzden sistemi değiştirdim” dedi ve 3’lü stopere döndü. O senenin sonu benim için A Milli Takım oldu. Bu dönemi de aynı görüyorum aslında çok kaliteli 4 stoperimiz var.”

"4 tane iyi stoperiz"

“İlk devre içerisinde hocamız hepimizden faydalandı zaman zaman Djilobodji, Toşca ya ben oynamıyorum. 4 tane çok iyi oyuncu var hem birbirleriyle iyi ilişkileri olan hem de forma savaşına girmiş oyuncularız. O hafta kulübede oturan kişinin kesilmiş gibi değil de o hafta dinlendiriliyormuş gibi hissetmesi lazım. Çünkü birinin ne çok fazlası ne çok eksiği var. 4 tane iyi stoperiz  ve performanslarımızla birbirimizi itiyoruz.

"Sezon başındaki kayıplar ilk 3’te olmamızı engelledi"

Gaziantep FK sezonun ilk yarısında iç sahada 8 galibiyet 2 beraberlik, deplasmanda ise sadece 1 galibiyet aldı. Bu durum hakkında konuşan Ertuğrul: “Biz bu yıl yeni kurulan bir takımız. Yabancılar da Türkler de şehre, takıma, sisteme her şeye alışması lazım. Sezon başında istediğimiz şekilde başlayamadık. Sezon başındaki kayıplar ilk 3’te olmamızı engelledi. Ardından her takımda olduğu gibi düşüş ve çıkış dönemimiz oldu. Doğru yolda olduğumuzu ve bir yerde düzeleceğini biliyorduk. Sezon başındaki iniş çıkışlı ivmemizi yükseltmeye başladık. Kolay kolay yenilmeyen, kazanma alışkanlığı edinen bir takım olmaya başladık. Yeni bir yönetim, yeni bir takım böyle şeyler çok olağan.”

"Hedefimiz Avrupa ve Kupa finali"

Takımın sezon hedefleri hakkında konuşan Ertuğrul: “Sezon başında konuştuğumuz hedef ilk 5, Avrupa’ya gitmek ya da Türkiye Kupası’nda finalde olmaktı. Hedeflerimizden çok uzak değiliz. Yukarısıyla aramızda 3-4 puan fark var. Kendi adıma üzüldüğüm şey bugün daha iyi bir yerde olabilirdik” sözlerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler