Ertuğrul Ersoy'un eski hocasından flaş sözler: "İtalya Ligi'nde..."

15.06.2019 - 19:44 | Son Güncellenme: 15.06.2019 - 22:44

Ertuğrul Ersoy'un eski hocasından flaş sözler: "İtalya Ligi'nde..."

Spor Toto Süper Lig'e veda eden ve küme düşen Bursaspor'da forma giyen Ertuğrul Ersoy'un Lecce ile anlaştığı gündeme geldi. Stoper ve sağ bek pozisyonunda oynayabilen genç oyuncuyu, Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Adnan Örnek değerlendirdi.

Ajansspor'un sorularını yanıtlayan Adnan Örnek, Ertuğrul Ersoy'un gelişim süreci, Avrupa için hazır olup olmadığı, artıları ve eksikleri hakkında konuştu. İşte Adnan Örnek'in açıklamaları...

Adnan Örnek: "Ertuğrul konusunda altyapı hocalarını kutlamak lazım"

-Ertuğrul Ersoy'un gelişim süreci hakkında neler söylersiniz?

Ertuğrul, Milli Takım'da bütün yaş gruplarında oynadı ve kısa sürede Bursaspor A Takımı'na çıktı. Burada şunu açıklamak lazım; eğer bir oyuncu ufak yaşlardan itibaren milli takımlara gidiyor, A Takım'da oynuyor ve Avrupa'ya transfer yapıyorsa, hem milli takım hem de kulüp altyapı antrenörlerini kutlamak lazım. Oyuncuyu ıskalamamış oluyorlar. Bu açıdan Ertuğrul iyi bir örnek. Kısa sürede de takım kaptanı oldu. Bence adım adım buraya kadar iyi geldi. 

Adnan Örnek: "İtalya'ya giden stoper sayıları artıyor"

- Ertuğrul Ersoy, Avrupa'da forma giymek için hazır mı ? 

Ertuğrul bence Avrupa için hazır. U21 Milli Takım ve A Milli Takım oyuncusu olduysa zaten hazırdır. Bu seneki Bursaspor performansı kötü olsa da belli bir kalitesi vardır. İtalya'ya giden stoper sayıları artıyor. Demek ki Türkiye'den de savunma oyuncuları topu da oyuna sokarken iyi duruma geldiler. Çok yönlü oynuyorlar. Bu iyi bir şey.

Adnan Örnek: "Ertuğrul, İtalya'da rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncu"

- Kendisini yakından tanıyorsunuzç. Size göre, Ertuğrul Ersoy'un artıları ve eksileri neler? İtalya'da oynayabilir düzeyde mi?

Bire birde daha da gelişmesi lazım. Savunma anlamında geriden oyun kurmada da gelişecekse, zaten hava toplarında da başarılı... İtalya'da rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncudur. 

Adnan Örnek'ten Zeki Çelik örneği...

-Yabancı kuralının futbolumuza ve bu tarz transferlere etkilerini nasıl değerlendirirsiniz? Hangi pencereden bakmak lazım?

Bizdeki problem; oyuncular Avrupa Birliği'ne dahil değil. Kontenjana giriyorlar. Yoksa daha çok oyuncumuz Avrupa'da oynar. Yabancı kuralının bu tarz transferlere etkisine gelecek olursak, savunmada biraz daha kolay belli görevleri başardığınızda istikrarı yakalıyorsunuz. Zeki Çelik de Bursaspor'dan oyuncum. Yabancı kontenjanı tabi ki etkili. Negatif gibi görünse de iyi yabancılar takıma destek oluyorlar.

Türkiye'deki altyapı problemi..

- Türkiye'de altyapı problemi olduğu sürekli konuşulur. Altyapılarda görev alan bir teknik adam olarak sizce öyle mi?

Ben Türkiye'de bir altyapı problemi olduğuna inanmıyorum. Bence çok yetenekli oyuncular var ve mili takımlar bu konuda başarılı oyuncuyu iyi tespit edip, katogorilerde şans veriyor. Böylece Avrupa piyasasında tanının hale gelmelerini sağlıyor. (AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler