Ertuğrul Sağlam'dan flaş Milli Takım ve transfer açıklaması!

27.07.2017 - 16:10 | Son Güncellenme: 27.07.2017 - 16:10

Ertuğrul Sağlam'dan flaş Milli Takım ve transfer açıklaması!

AJANSSPOR ÖZEL- Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

İşte Ertuğrul Sağlam'ın açıklamalarından önemli satır başları:

 

'Transfer çalışmalarımız devam ediyor'

"Gayet güzel bir ortamda kamp çalışmalarımız devam ediyor. Saat 17.00'de TFF1.  Lig takımlarından Adanaspor ile bir hazırlık maçı yapacağız. Oyuncularımızı hem fiziksel hem oyun felsefemizle alakalı seviye olarak yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Oyuncu ihtiyacımız da var, bunları giderme adına transfer çalışmalarımız devam ediyor"

 

'Cissokho ile belli oranda anlaştık, Webo haberleri asılsız'

"Cissokho ile belli bir oranda anlaştık, 1-2 gün içerisinde netleşecek. Chavez ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Webo ile görüşmemiz yok, basındaki haberler asılsızdır. Defansın ortasına, orta saha ve forvet ile ilgili oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor"

 

'Hayal tacirliği yapmamamız gerek'

"Maalesef bizim aradığımız mevkilerde yerli oyuncu üretememiş olmanın verdiği sıkıntıyı her kulüp yaşıyor. Takıma yerleştirebileceğimiz yerli oyuncu sayısı fazla değil. Şehirde ve taraftarda güzel bir heyecan var. Bu heyecana ve beklentiye karşılık vermeliyiz. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekçi hedefler koyup hayal tacirliği yapmamamız gerek. Önümüzdeki sezon kalıcı olduğumuzu göstermek ve stadıyla, takımıyla, taraftarıyla örnek bir takım olmak istiyoruz"

 

'7+4, 6+2 gibi bir sistem...'

"Türkiye Süper Lig’inde son senelerde yerli antrenörler şampiyonluk yaşıyor. Yerli futbolcu üretimi konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bunun önüne geçmemiz ve şans vermemiz konusunda yabancı futbolcu sayısının azaltılması, 7+4, 6+2 gibi bir sistem ile yerli oyunculara şans vermemiz gerekiyor. TFF 1.Lig’den Süper Lig’e, Anadolu’dan şampiyon takımlara giden oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor"

 

'Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun tek Süper Lig temsilcisiyiz'

"Antrenörlük hayatımız boyunca yukarıya harcadığımız enerjiyi altyapıya da harcadık. Şu anda Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun tek Süper Lig temsilcisiyiz. İnşallah alt yapımızda aşama kaydedip, yetenekli oyuncuları tespit edip Malatya’ya ve Türk futboluna sunmak istiyoruz. Nasıl camiamızı, taraftarımızı mutlu etmek bizim görevimizse, altyapılar ile ilgili çalışmalar yapmak da bizim görevimiz"

 

'Azubuike genç ve yetenekli oyuncu'

"Azubuike genç ve yetenekli bir oyuncu. 2 senedir 1. Lig'de görevini gayet iyi bir şekilde yaptı. Süper Lig farklı bir ortam. Biz onun gelişimine katkı sağlamak adına çalışacağız ve milli takıma göndermeye devam edeceğiz. Bu seneyi iyi geçirirse sonrasında gündemi takip edeceğiz. Azubuike gibi pek çok oyuncunun ön plana çıkacağını düşünüyorum"

Milli Takıma gidecek mi? Açıkladı!

"Umarım alınan bu karar hem Fatih hoca(Terim) hem Türk Futbol adına hayırlı olur. Ülkemizde bu görevi layıkıyla yapabilecek pek çok antrenör var. Federasyonumuz bu konuyu değerlendirerek milli takıma katkı sağlayacak bir ismi getirecektir. Yeni Malatyaspor’da halk bize güveniyor ve başarı bekliyor. Şu anda yapmamız gereken enerjimizi buraya harcamak ve işimize konsantre olup görevimize layıkıyla yerine getirmek. Ondan sonrası için de hayırlısı olsun diyelim"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler