Ertuğrul Sağlam'dan TFF'ye çağrı: 2018-2019 sezonunun İbrahim Yazıcı sezonu olmasını istiyorum!

16.05.2018 - 14:48 | Son Güncellenme: 16.05.2018 - 14:48

Ertuğrul Sağlam'dan TFF'ye çağrı: 2018-2019 sezonunun İbrahim Yazıcı sezonu olmasını istiyorum!

İran'ın Traktör Şazi takımında teknik direktörlük yapan Ertuğrul Sağlam beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Tractor Şazi kulübü yaşadığı olumsuzluklardan dolayı lig'de sıkıntılı bir süreçe girmişler. Bize geldiler ve takımın olumsuzluklarını ortaya koydular. Bizle beraber olmak istediklerini ve buradaki türklerinde bizimle çalışmamızı istediklerini söylediler. Tebriz  güzel bir şehir olup İran dışardaki algının dışında güzel bir ülke. Tebriz nüfusu 2,5 milyon kadar olup yüzde 99 Azerbaycan Türklerinden oluşuyor ve Türkçe konuşuyorlar. 

Buraya geldikten sonra Türkiye'ye sevdalı olduklarını öğrendim. Bunları inceledikten sonra biraz açıkcası milliyetçilik duyguları ile sezon sonuna kadar çalışmayacaksam oraya gidiyim ve Katar,BAE ve S.Arabistan yer alan takımlar ile Asya şampiyonlar lig'inde oynayacak olan Tractor Şazi takımından  gelen teklife sıcak baktım. Bu kulübe ve oradaki soydaşlarımıza açıkcası yardım etmek istedim. Milliyetçilik duygularım ağır bastı. Önümüzdeki sezon TFF'dan bir beklentim olacak. Federasyonumuzda uygun görürse önümüzdeki  2018-2019 sezonunun İbrahim Yazıcı sezonu olmasını istiyorum. 

Türkiye'de tarih yazmış ve futbola ait değerleri Türk futboluna sunmuş, o kadar imkansızlıklar içerisinde Bursaspor'u şampiyon yapmış vede aynı sezonda Turkcel fair play sezonundada şampiyonluk yaşamış bir kulüp olarak, o günkü değeri sahip çıkarak vermiş olduğumuz değeri bir insana hep birlikte vermiş oluruz. Başakşehir takımı, yönetimi ile futbolcu grubu ile ve yaptıkları tesisler ile tebrik etmek gerekir. Başakşehir takımı son iki senede bundan önce 8-10 seneden beri gelen anlayışını değiştirdiler. Bakın Akhisarspor'un ürettiği başarı görüyorsunuz. Tren'le gelirken bile Fenerbahçeli taraftarlarda Akhisarspor'u takdir ettiler. Başakşehir takımı stadı ile futbolcu kadrosuyla ve tesisleriyle artık büyük yatırımlar yaptığını görüyoruz.

Malatyaspor'un başındayken, Bolu'da kampta Karabüksporla kamp yaptığımız zaman Karabükspor'dan beklentim fazla idi. Yine Osmanlıspor altta olması süpriz oldu. Malatya'nın başında Antalyaspor ile maç yapmıştık ve Eto'lu ,Maicon'lu,Menezli kadrosu ile maç yapmıştık ve ben bu takımın Başakşehir ile birlikte ciddi anlamda zorlamsını bekliyordum. Sezon başında Sivas ve Malatyaspor'u  düşme adayı olarak vardı ama bu iki takım ciddi anlamda büyük bir başarı elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler