Erzurumda başpehlivan Fatih Yaşarlı

30.07.2017 - 20:03 | Son Güncellenme: 30.07.2017 - 20:03

Erzurum'da, Aziziye Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan Ilıca Çermik Festivali'nde yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla karakucak güreşleri düzenlendi.

Aziziye ilçesindeki Orhan Tavlı Stadı'nde festival kapsamında ilk kez düzenlenen karakucak güreşlerine Azerbaycan ve Gürcistan'dan güreşçilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 400 sporcu, derece alabilmek için kıran kırana mücadele etti. Büyüklerde 60 ila 90, yıldızlarda ise 30 ila 70 kiloda mücadele eden sporcular, sıcak havaya rağmen birincilik kürsüsüne çıkabilmek için güreşe tutuştu.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Fatih Yaşarlı başpehlivan olurken, büyükler 60 kiloda Ruslen Kaslmov, 65 kiloda Halit Fırıncı, 70 kiloda Bülent Deveci, 75 kiloda Muhammed Demir, 80 kiloda Ali Öztürk, 85 kiloda Kadir Özmen, 90 kiloda ise Ahmet Bilici birincilik elde etti. Yıldızlarda ise 30 kiloda Serhat Töre, 35 kiloda Abdulkadir İşsever, 40 kiloda Kadem Öztürk, 45 kiloda Emirhan Kılıç, 50 kiloda Hafızcan Hasdemir, 55 kiloda Tahsin Çetin, 60 kiloda Faruk Kırtepe, 65 kiloda Kürşat Göl, 70 kiloda Murat Yavuç birinci oldu.

Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Battal Akkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'daki yapılan tüm güreş organizasyonlarının il temsilciliği tarafından organize edildiğini hatırlattı.

Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona Avrupa ve dünya şampiyonlarının da katıldığını ifade eden Akkılıç, "Türkiye'nin her tarafından sporcuları davet ettik. Azerbaycan ve Gürcistan'dan katılım oldu. Bugün burada kıran kırana bir mücadele yaşanıyor. İnşallah seneye daha en iyisinin devamı gelir. Türkiye'nin en iyileri burada. Şuan alt yapıda bin sporcumuz var. Buradan belediyelere sesleniyorum. Belediyelerimiz bir güreş takımı kursunlar. Buradaki ve benzeri organizasyonlarda öğrencilerimizi pekiştirelim. Bu şehrin spora ihtiyacı var. Güreş sporu en iyi tanıtım aracıdır." diye konuştu.

Müsabakaya İstanbul'dan katılan başarılı güreşçi Fırat Binici ise Türkiye'de yapılan yerel müsabakaların güreş sporunun altyapısını oluşturduğunu belirterek, "Güreş sporuna verilen desteklerinden dolayı belediye başkanına teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinlikler güreş sporun altyapısı ve ilerideki uluslararası müsabakalara katılmak için önemlidir. İnşallah belediyeler destek verirse güreşimiz daha iyi yerde olacak ve iyi sporcular çıkar." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler