Erzurumspor'dan Galatasaray ve maç saati açıklaması!

01.03.2019 - 14:27 | Son Güncellenme: 01.03.2019 - 17:27

Erzurumspor'dan Galatasaray ve maç saati açıklaması!

Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Galatasaray karşılaşacak. Pazar günü saat 19:00’da oynanacak maç öncesi karşılaşmanın başlama saati sıkça konuşuldu. Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Dal, Galatasaray maçı ve karşılaşmanın başlama saatine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ahmet Dal’ın açıklamaları şu şekilde;

“Ligi Erzurumspor’a yakışan bir yerde bitirmek istiyoruz”

Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Galatasaray da şampiyonluk yarışında. Biz Erzurumspor olarak antrenmanlarımızı yapıyoruz ve maça konsantre oluyoruz. Ligin boyu kısaldı. Önümüzdeki haftalarda iyi sonuçlar almak ve ligi Erzurumspor’a yakışan bir noktada bitirmek istiyoruz. Şanssızlıklar ve hakem hataları yaşadık. Ama biz geriye bakmıyoruz. Galatasaray karşısında iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Keyifli ve futbolun konuşulduğu bir maç olmasını temenni ediyoruz.

“Maç saati konusu Erzurumspor ile ilgili değil”

Erzurum aşırı kar yağışı alıyor. Soğuk bir iklimi var. Erzurum’un bu konuda adı çıkmış durumda. Kar yağınca hava çok soğumuyor, biraz daha yumuşak bir hava olduğunu düşünüyorum. Bu bir futbol müsabakası ve biz de Süper Lig’de mücadele ediyoruz. Süper Lig’e alışmaya çalışıyoruz. Her anlamda adapte olmaya çalışıyoruz. Bu ligde de kalıcı olmak istiyoruz. Bu tür süreçte de bunlar gündeme gelecek. Erzurumspor’un 13:30’daki maçları gündeme getiriliyor ama bu Erzurumspor ile ilgili değil.

“Bu maçın saati bizim tarafımızdan belirlenmedi”

TFF, yayıncı kuruluş ile birlikte bir maç planlaması yapıyor. İzleyicisi çok olan takımların maçları akşam saatlerinde oluyor. Açıkçası konunun Erzurumspor ile değil Galatasaray ile alakası var. Galatasaray taraftarları sosyal medyadan Erzurumspor’u eleştiriyor. Bu konuda biraz sessiz kaldık. Galatasaray’ın Türk futbolundaki konumu herkesi malumu. Bizi İstanbul’da, “Süper Lig’e hoş geldiniz” pankartıyla karşıladılar. Biz de Galatasaray’ı en güzel şekilde ağırlayacağız. Şu ana kadar Galatasaray yönetiminden kimlerin geleceği belli olmadı. Ayrıca bu maça 22 bin kişilik bilet satıldı. Bu bir futbol maçı. Futbol maçından ötesine taşımaya gerek yok. Saat ve iklimle alakası yok. Bu maçın saati bizim tarafımızdan belirlenmedi.

Erzurumspor’a maçın başlama saati konusunda fikri soruldu mu?

Maçın saati belirlenmemiş olsaydı ve kulüplere de fikri sorulsaydı bizim de söyleyecek bir şeyimiz olurdu. Ayrıca bizim kulübümüze herhangi bir resmi başvuru da olmadı. Maçın saatini şu saatte yapalım diye bir talep ya da bilgi gelmedi. Süper Lig’deyiz ve bir maç yapacağız. Elbette bize de sorulabilir bu maçın saati. Başkanımız, ”Bizim haberimiz olmadan, görüşümüz alınmadan maçın saatinin değiştirilmesini kabul etmiyoruz” dedi. Buraya Erzincan’dan Kars’tan insanlar gelecek. Herkesin eşit şartlarda sahada olacağı bir maç olacak. Konyaspor maçından daha sıcak olacak. -2 ile -9 arasında bir hava olacağı öngörülüyor.

“Galatasaray ile problem yaşamak istemiyoruz”

Biz Galatasaray’ı en iyi şekilde ağırlayacağız. Güzel bir maç olmasını temenni ediyoruz. Artık maç saati konusunun konuşulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Futboldan çok maalesef ayrıntılar konuşuluyor. Hep polemikler konuşuluyor ve herkes kendi penceresinden bakıyor. Ayrıca Galatasaray taraftarının da Erzurumspor’a sempatisi var. Bu tip şeylerden Galatasaray ile bir problem yaşamak istemiyoruz. Güzel bir maç olmasını temenni ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler