Erzumspor'dan yeni açıklama: "Rizespor maçının hakemleri iyi niyetli değildi..."

05.02.2019 - 00:26 | Son Güncellenme: 05.02.2019 - 03:26

Erzumspor'dan yeni açıklama: "Rizespor maçının hakemleri iyi niyetli değildi..."

Spor Toto Süper Ligi'nde Erzurumspor'un Çaykur Rizespor ile oynadığı mücadelenin hakemi Özgür Yankaya'nın maç boyu verdiği kararlar nedeniyle maçın ardından Erzurumspor kulübü, resmi sitesinden hakemleri eleştiren bir paylaşım yapmıştı.

Erzurumspor başkanı Hüseyin Üneş ise A Spor'a bağlanarak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hüseyin Üneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Erzurumspor'un 3 puanı gasp edildi"

Öncelikle çok üzgünüz. Üzgün olmamız neyi değiştirir bilmiyorum ama elimizden geldiğince her platformda şehrimizin takımına karşı yapılan hataları dile getirmeye çalışacağız. Malum dün Rizespor ile oynadık. Maçta baştan sona saha içerisinde istenmeyen olaylar oldu. Bütün spor kamuoyu bu olayı konuşuyor zaten. Ne kadar haklı olduğumuzu ve hakem tarafından sahada doğrandığımız belli. Öyle ya da böyle bizim takımımızın 3 puanı elinden gasp edildi. 

"Kimse arayıp da bir şey söylemedi"

Tabii bu dünkü olay ilk değildi. Ondan önce de özellikle sezonun başı itibariyle takımımız VAR sistemiyle defalarca mağdur edildi. En bariz örneği Kasımpaşa maçı, daha sonra Akhisar maçı. İç sahada oynadığımız bir Konyaspor maçı da vardı. Ama en son artık Rizespor maçıyla beraber yani bu iş tamamen çığırından çıktı. Çok üzgünüz. Bu olaya birçok yandan üzgünüz. Bu olay kamuoyundan bu kadar yazılıp çizilmesine rağmen maalesef ne Kulüpler Birliği Başkanı, ne federasyondan herhangi bir yetkili de arayıp, "Sizin hakkınız yendi, siz mağdur oldunuz." demedi.

"Rizespor maçının hakemleri iyi niyetli değildi"

Açıkçası dünkü maç aşağı sıraları ciddi şekilde ilgilendiren, önemli bir maçtı. Böyle bir maça böyle bir hakem dörtlüsünün atanmasını Yusuf Namoğlu nasıl açıklayacak merak ediyoruz. Biz çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Malum Yusuf Bey'in memleketi. Anlıyoruz o anlamda. Son zamanlarda performansı bu kadar kötü olan bir hakem dörtlüsünü neden Erzurum'a gönderdiler? Neden puanları birbirine bu kadar yakın ve önemli bir maça performansı son zamanlarda kötü olan ve tartışılan hakemi neden gönderdiler gerçekten merak ediyoruz. Biz çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyoruz. Umarım bir açıklamaları olur. Sabırsızlıkla da bekliyoruz.

Erzurum'da insanlar hafta sonlarını iple çekiyor"

Erzurumspor son 3 yılda üst üste olağanüstü başarılar göstererek Süper Lig'e yükseldi. Bizim şehrimizin coğrafi konumundan dolayı belirli özellikleri var. 2000 rakımda, şu mevsimde 1,5-2 metre karın olmuş olduğu bir yer. Dünkü maç oynanırken hava açık gözükse de hava -10, -15 derecelerdeydi. Buna rağmen yaklaşık 20 bin bilet satıldı. İnsanların heyecanla hafta sonlarını futbol takımlarını izlemek için beklediği bir şehir Erzurum.

Senin için hazırladığımız haberler