Erzurumspor'dan tepki: "Başka hakem mi yok?"

28.02.2020 - 19:26 | Son Güncellenme: 28.02.2020 - 16:28

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Dal, Menemenspor ile oynayacakları mücadele öncesinde çok özel açıklamalar yaptı. Hedeflerinin Süper Lig olduğunun altını çizen Dal, hakem atamaları konusunda ise Merkez Hakem Kurulu’na dikkatli olunması yönünde eleştiride bulundu. Ahmet Dal'ın Ajansspor'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Ahmet Dal: ”Kalan tüm maçlar final, hedefimiz Süper Lig”

Altınordu yenilgisini beklemediklerini anlatan Dal, ”Açıkçası beklemediğimiz bir sonuç oldu. Bursaspor maçıyla birlikte avantaj yakalamıştık, o avantajı kaybettik. Rakiplerimizin birbiriyle oynayacağı maçlar var. Biz bu hafta kazanmak ve Hatay’a moralli gitmek istiyoruz. 2 haftalık süreçte özellikle kazançlı çıkmayı hedefliyoruz. Kalan tüm maçlar bizim için final niteliğinde. Dolayısıyla puan kaybına tahammülümüz yok. İnşallah sezon sonunda, hedefimiz olan Süper Lig’e yükseleceğiz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Dal’dan hakem ataması tepkisi: ”Başka hakem mi yok?” 

Tüm rakiplerine saygı duyduklarını vurgulayan Ahmet Dal, ”Hakem atamalarıyla ilgili bazı sorunlar var. Keçiörengücü ile oynadığımız maça Adanalı bir hakemin gönderilmesi ki bir sonraki hafta Adanaspor ile oynadık. Kafalar karıştı. Böyle bir durumda hakemler de zor durumda kalıyor. Menemenspor maçına da Bursa’da top oynamış bir hakem gönderiliyor. Bursaspor ile elbette dostluğumuz var ve rakibe saygı duyuyoruz. Bu açıklamalarımızın Bursaspor ile ilgilisi de bulunmuyor. Ama başka hakem mi yok?” diye konuştu.

Ahmet Dal: ”Kafalarda soru işareti olmadan sezonu bitirmek istiyoruz”

Başkanlar düzeyinde TFF ve MHK ile hakem atamaları konusunda görüştüklerini anlatan Erzurumspor Basın Sözcüsü, “Biz sezon sonuna kadar hiçbir olumsuzluk ya da soru işareti olmadan ligi bitirmek istiyoruz. Bunlar yapılmamalı. Hakem hataları konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette hakemler, ‘Beni bu maça göndermeyin’ diyemez. Oldu da hakemin hatalı kararı oldu. O zaman sıkıntının en büyüğünü MHK ve hakem çekiyor. Böyle şeylere girmemek lazım. TFF 1. Lig’de maç yöneten belki de gelecek sezon Süper Lig’de hakem olacak arkadaşlar var. Fakat; atamalar konusunda MHK dikkatli olmalı” dedi. (AJANSPOR ÖZEL /Emrah KARALİNÇ)

Senin için hazırladığımız haberler