Esaslı ve Doğru Rekâbet

04.06.2018 - 22:07 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 19:09

Ali Koç'un başkanlığına seçilmesi sadece Fenerbahçe açısından değil, Türk sporu açısından da pek çok şeyi değiştirecek. 

En başta ezeli rakiplerle olan sorunlu ilişkiler. 20 yılı bulan Aziz Yıldırım döneminde bu konuda büyük yaralar açıldı. 

Ali Koç, "Rakiplerimize saygı duyacağız, bize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi rakibimize yapmayacağız" sözüyle politikasını açıkladı. 

Diğer kulüplerle ilişkiler de yeniden ele alınacak; "Fenerbahçe'nin sempatik yüzü ortaya çıkacak." (Ali Koç seçim konuşması). 

MEDYA İLİŞKİLERİ 

Medya ilişkileri konusunda 20 yıldır yaşanan ve artık kronikleşmiş hâle gelen soruların bütünün ele alınacağı ve makûl çözümlerin üretileceği yeni bir döneme gireceğiz. 

Bu konuda en büyük sorunu Radyospor yaşadı. Aziz Yıldırım'ın tutumu nedeniyle Fenerbahçeli sporcu ve yöneticiler Radyospor yayınına katılamadılar. Pek çok kez bu sorunu dile getirmiş olmamıza karşın Fenerbahçeli dinleyicilerin pek çoğu bu durumu yanlış yorumladı. Fenerbahçe'ye az yer veriyoruz diye düşündüler; oysa bu sorun bizim tercihimizden değil, Aziz Yıldırım'ın anlayışından kaynaklanmaktaydı.  Yönetici ve sporcular Radyospor'a konuşmaya çekiniyorlardı. 

Yeni dönemde bu sorunun bütünüyle ortadan kalkacağına inanıyorum. 

BAŞKA BİR SİYASET 

Türkiye'de kulüpçülük başka bir siyaseti gerektiriyor. Çok başarılı bir iş adamı olmanız, mutlak biçimde başarılı bir kulüp başkanı olacağınız anlamına gelmiyor. Hele bir büyük kulübün başındaysanız. Bildiğiniz anlayışın çok dışında bir yönetim pratiği ve politikası izlemek durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca son derece zorlu mali sorunları çözmek durumundasınız. Bu nedenle kimse için yüzde yüz başarılı bir başkan olacak diyemeyiz; fakat bu noktada Al Koç'u avantajlı kılan daha önce asbaşkan olarak futbol kulüp yöneticiliği pratiğine girmiş olmasıdır. 

ESASLI REKÂBET 

Hiç kuşku yok ki başkanlık bambaşka bir sorumluluk ve yönetme becerisi gerektirir. Kolay bir iş değil. 

Ali Koç'un Fenerbahçe başkanı olarak başarılı olmak için tüm potansiyelini kullanacaktır. Göstereceği her başarı, Beşiktaş ve Galatasaray'a da başarılı olma zorunluluğu hissettirecek. Herkes standardını yüksek tutmak zorunda kalacak. 

Tüm bunların doğal sonucu, sporda esaslı ve doğru bir rekâbet yaşayacağımızı gösteriyor.  

Senin için hazırladığımız haberler