Eşikte kalmak!

22.04.2017 - 21:08 | Son Güncellenme: 22.04.2017 - 21:08

Ajansspor konuk yazarı Adnan Dinçer'in yazısı:

Futbol ciddi bir oyundur ama adaleti yoktur!Çünkü sahanın dışı vardır .!? Özellikle amatör ruh ve forma aşkı bitirilip kendi öz kaynağından yetişenlerin yolu kesilince ortaya getirilen "Endüstriyel futbol" tüccar kafalı ve sadece çıkarın zihniyetini öne aldı .Amatör ve idealist ruh yok edildi adeta .!Çok basit şekilde yaranmak adına ve işin uzmanlarına karşı başarılı görüşlere, uygulamalara duyarsız kalınan çıkar dünyasının acemi uygulayıcısı olduk .Tabii burada da sınıfta kalsak dahi,gerçekler,  o anlık skorla veya kuru gürültüyle perdah ediliyor.Onların .birinci şartı işin bilimsel ve başarılı metodik, prensipli, çağdaş düşünürlerini saf dışı edecek lobileri kurmak!Bunu gözle görseniz  elle tutsanız da yine de kabulleniyorsunuz! Heyecan algı ile yönetilince karşısında sıfır oluyorsunuz!Aslında gerçek kafamıza DANK diye vuruyor ama yine de yerimizi unutmuş görünüp, umut vadederek geleceğe atıfta bulunarak günü kurtarıyoruz .Sürekli oyuncu almak pompalanıyor !İyi, kötü ! Alınsın da nasıl alınırsa alınsın!UEFA cezaları dahi muafiyet kazandı !Etki yapmıyor daha da çok bağışıklık kazanıyoruz .Öyle çok bilenimiz var ki daha dün ağızları süt kokanların, doğruları öğrensin diye karşılarında kafa patlattığım kişiler şimdi ahkamcı oldular "Tabii istisnalar hariç!"Fareli köyün kavalcısı olmak gibi bir şey !.
 
Sonuçta yerimiz değişmiyor futbolda..Geçmişte bir türkü vardı yanık yanık"Gele gele geldim kara taşa ,hayatta her şey gelir başa !"diye söylenirdi!Teselli eden yanı ile yara sarardı adeta !Biz bu eşikten hiç atlayamıyoruz!? Çünkü hesap ve eğitimli sabır  bizim yapımızda biraz yetersiz .Şip şak olsun istiyoruz .!Alırsın bir oyuncu, koyarsın bir teknik adam, işin kamu oyuna yansımasını sağlarsın algı ile işi yürütürsün .!Doğru ve sabırlı yol işaret edenleri de saf dışı yaptın mı iki gün sonra yeni heyecanlar yaratıp"Balık hafızamızın potasında" gerçeği unutturursun.!
 
Ben geçmişte "1985-86 yılında" birinci lige çıkardığım bir takıma yabancı oyuncu almayacağımı ilan ederek sezonu açtığımda yer yerinden oynadı ve bir ara Başkan açılış konuşmasındaki etkim ile "Neredeyse denize atlayın desen tribünler oraya koşacaktı !" diyerek beni kutlamıştı! Ne oldu biliyormusunuz!? Kısa süre sonra tribünlerden ve bazı organlardan başarılı futbolculara "yenilin de şu hocayı gönderelim!" diye telkinler geldi ve ben ayrıldım !Sonuçta beş yıl sonra yalvar yakar göreve davet ettiler ve yine onları birinci lige çıkartan oldum .!Sonuç ta kaybettiklerine beş yıl sonra yeniden benimle ulaştılar!Benim kimseleri eleştirmek veya üstüne oynamak, yer kapmak sorunum olmadı hayatta!Çünkü kapı eşiğinde değil kapının içinde tam yetki ile bilinçli ve tavizsiz yaptım bu işi .Ama yalnız kaldım sürekli !Çünkü sistem böyle işliyor!
 Kimileri bana kızıyor kendimden bahsediyorum,yaşanmışlıklarımı reklam yapıyorum sanıyor ve açıkçası ayıp ediyorlar.!Çünkü onların amacı üzümü yemek değil bağcıyı dövmek .Vurun abalıya misali .Çok çekti bu ülke "İÇ"li ve "VİÇ"lilerden sonra da şimdi de endüstriyel futbol meraklılarından ve üstünden kazanan tüccar zihniyetli iş bilmezlerden çekiyor!Artık yoğun destekçileri var! .Neredeyse teknik adama kadro yapıyorlar!Kimi  yazıyor, kimi çiziyor, algı yoğunluğu ile tribün baskısı da işin içine girince dedikleri oluyor .Sonra da suçlu arıyorlar .!? Durun bakalım şimdi !Futbolumuz burada ise ve eşiktan bir türlü atlayamıyorsa ilk suçlu sizlersiniz!Hedef saptırıp gücü kadar oynayan futbolcular, sizlere kanan yönetici ve teknik adamlar ikinci plandadır!Ama sizler öylesine tereyağından kıl çeker gibi kenara çekilip dünya kadar borçlu kulüplerin yapılarına yeni kampanyalarla futbolcu transfer maliyeti getiriyorsunuz ki sonuçta yine de borç üstüne borç koyan kulüplerimizin ceza almalarına ve eşikte kalmasına neden olup ironik destanlarla işi geçiştiriyorsunuz!Konsensius gerekli düzelmemiz için.
 
Gençler ve genç düşünen herkes için  aklın yolu birdir.Eğer sadece 90 dakikalık bir bakışla oyunu görüyor veya taraf olmanız sizi tatmin ediyorsa söylenecek hiç bir şey yok. Ama ülke futbolumuzun biraz da kendi emeğimiz ve ürünlerimizle hak ettiği yeri bulmasını istiyorsanız artık gerçeği sahipleneceksiniz .Aksi taktirde en başarılı takımımız dahi dünya kadar harcasa da acı biçimde eşikten atlayamayacaktır!Bu günlerin içinde iken  bir kez daha hatırlatayım dedim .Hepsi  budur!NOKTA!
Not yine "İÇ ve VİÇ' lerin acısı depreşti içimde belki de ondan kaleme sarıldım.Ne dersiniz!?

Senin için hazırladığımız haberler