Fenerbahçe'nin Eski Kaleci Antrenörü Michael Kraft'tan Altay Bayındır Açıklaması

Akın Ungan
16.10.2022 - 10:50 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 11:19

Fenerbahçe'nin eski kaleci antrenörü Michael Kraft, formsuzluğu ile eletirilen Altay Bayındır hakkında konuştu. Kraft transfer yapılırsa Altay'ın kaybedileceğini söyledi.

Fenerbahçe'nin Eski Kaleci Antrenörü Michael Kraft'tan Altay Bayındır Açıklaması

Lig ve Avrupa kulvarlarında yoluna devam eden Fenerbahçe'de Altay Bayındır'ın yaşadığı formsuzluk eleştiri konusu oldu. Yetenekli eldivenin geçirdiği kötü dönem Fenerbahçe taraftarından tepki çekerken, Altay Bayındır'a takım arkadaşları ve hocaları destek verdi. Sarı-Lacivertliler'in eski kaleci antrenörü Michael Kraft, Altay'ın yaşadığı formsuzluk hakkında Beyaz TV'ye konuştu.

"İyi bir kaleci olacağı belliydi zaten"

Kraft, Altay Bayındır'ın iyi yönlerinden bahsederken ona yaptığı bazı uyarıları da açıkladı. Tecrübeli kaleci antrenörü, "Refleksleri çok iyi. Çizgi üzerinde çok iyi. İyi bir kaleci olacağı belliydi zaten. Benden önce de iyiydi. Bizimle beraber kendi çalışması ve bizim yaptıklarımızla daha iyi seviyeye geldi." ifadelerini kullandı.

"İstikrar olarak 4-5 maç üst üste hiç iyi olmadı"

Sözlerine devam eden Michael Kraft, "Ancak sürekliliği yoktu. İstikrarlı değildi. Bazen konsantre olamıyordu. Ona hep derdim ki, 'Kaleci oyun kurtarır. Hep bunu yaşa.' İstikrar olarak 4-5 maç üst üste hiç iyi olmadı." şeklinde konuştu.

"Yediği gollere bakın hep yere yatıyor"

Altay Bayındır hakkında eleştirilerine devam eden Kraft, şunları söyledi: "Altay'ın yediği gollere bakın. Özellikle birebir kaldığı pozisyonlarda hep yere yatıyordu. Ben gelmeden önce de ben geldikten sonra da. Ondan hep ayakta kalmasını istedim. Rakip ile karşı karşıya kaldığında 'Sen onu korkut. Sen ayakta kal.' dedim"

"Altay'ı Premier Lig ve Bundesliga'dan istediler"

Kraft, yetekli kaleciye Avrupa'dan teklif geldiğini açıklarken, Ali Koç ile aralarında geçen diyaloğu da aktardı. Kraft, "Bundesliga'nın en önemli takımlarından birisi Altay'ı almak istedi. Beni aradılar. Bana sordular. Başkana ilettim. Başkan da bana sordu. Hatta başka yerlerden de teklifler varmış. Premier Lig ve Bundesliga'dan birkaç takım daha Altay için kulübü aramışlar. Başkan da bana sorduğunda 1 yıl daha burada kalması gerektiğini, 1 sene sonra onu Fenerbahçe'ye daha çok para kazandıracak şekilde vermekten yana olduğumu söyledim." dedi.

"Birkaç gol yiyince özgüvenini yitirirdi"

Kraft, "Ben kimseyi eleştirmem ama Altay, özel olarak ilgilenilecek bir oyuncu. Çok hassas bir oyuncu. Kendisi mental olarak iyi yaşıyordu. Şu an formsuz evet. Ben onun özgüvenini yerine getirmiştim. Eskiden birkaç gol yiyince özgüvenini yitirirdi. Onunla bunu çalışırdık. Esas mesele şu, burada ne teknik adam, ne takım arkadaşları, ne de yöneticiler, kaleciye en yakın ismin kendisi ve kaleci antrenörü olması lazım. Kaleci kendisine inanacak. Antrenmanlara ve maçlara çıkarken kafasını ve kalbini boşalatacak. Biz onun kafasını ve kalbini boşaltıyorduk. Tıpkı diğer en iyi çalıştığım kalecilere yaptığım gibi." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü 105. randevuda
Habere Git

"Transfer olursa Altay'ı kaybederiz"

Kraft, "Transfer kesinlikle şart değil. Altay'ı kaybederiz. Kesinlikle transfere ihtiyaç yok. Altay'ın kalitesi ortada. Hayatta da böyle değil midir? Bir insan kalitesini ve yeteneğini asla kaybetmez. Yabancı kaleci gelince o da baskı hissetmeyecek mi? Hatalı goller yemeyecek mi? Motivasyon eksikliği yaşamayacak mı? Boşu boşuna para haranacak. Buradan Fenerbahçe taraftarına esleniyorum. Altay'ın tek bir şeye ihtiyacı var ve bunu ilk maçta yapın. "Arkandayız" diye pankart asın. Bir kelime çok şeyi değiştirir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler