Eski başkandan flaş sözler: "Bursaspor küme düşerse Ali Ay..."

07.05.2019 - 15:36 | Son Güncellenme: 07.05.2019 - 18:36

Eski başkandan flaş sözler: "Bursaspor küme düşerse Ali Ay..."

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor sancılı bir dönem yaşıyor. Yeşil-beyazlı kulübün eski başkanlarından Remzi Cinoğlu mevcut durumla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtladı. Cinoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Bursaspor’un ligde kalacağına inanıyorum”

Bursa camiasının, şehrinin birlik olması lazım. Destek vermek gerekiyor. Yapılabilecek tek şey bu. Bu oyuncularla Bursaspor bu ligde kalmaya çalışacak. Çok iyi bir destekle bu takım ligde kalabilir. Ben Bursaspor’un kalan maçlarda istediği puanı alıp ligde kalacağına inanıyorum.

“Bursaspor düşse bile bunun üstesinden gelecektir”

İnşallah Bursaspor’un küme düştüğünü görmeyiz. Ama düşse bile Bursaspor bunun üstesinden gelecektir. En kötü ihtimalle 1 yıl sonra geri döner. Umarım bu duruma Bursaspor düşmez. Bursaspor’un rakiplerinin de zor maçları var. Bursaspor’un düşme hattının bir tık üstüne ligi bitireceğini düşünüyorum.

“Ali Ay psikolojik olarak da zor durumda”

Bu durumda bir kulüp olduğu için Ali Ay psikolojik olarak zor durumda. Maddi olarak da ciddi kefaletleri var. Bursaspor düşerse Ali Ay’ın işi de zor olacaktır. Süper Lig’de oynayan takımların yaklaşık 90 milyon lira geliri var. Eğer bir alt lige düşerse oradaki yıllık gelir 14 milyon liraya iniyor. Çok ciddi bir kayıp olacak. Bu da Ali Ay yönetimi için sıkıntılı bir durum. Kefaletlerin Ali Ay tarafından ödenmesi durumu var. O açıdan sıkıntılı. Hem psikolojik hem de mali sıkıntıdan söz ediyorum.

Bursaspor’da mevcut durumda kim başkan olacak?

Kongre öncesinde bazı isimler aday olacağını söyleyebilir. Şu anda kongre tarihi ilan edilmedi. Kongre tarihi ilan edildiğinde gerçek adayları görebiliriz. Bursaspor’un başına geçtiğiniz gün, 250 milyon liraya ihtiyacınız var. O para bulunamadan olmaz. Günü geçmiş ödemeleri var. Çok iyi hesap kitap yapıp, bu paralar bulunduktan sonra ancak adaylık açıklanması olmalı.

Senin için hazırladığımız haberler