Platini’den Infantino için savcılığa suç duyurusu

Orhan Gülek
07.04.2022 - 16:56 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 18:19

UEFA'nın eski başkanı Michel Platini Michel Platini, FIFA Başkanı Gianni Infantino için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. İşte detaylar

Platini’den Infantino için savcılığa suç duyurusu

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Başkanı Gianni Infatino hakkında İsviçre Federal Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. FIFA uzmanı Alman gazeteci Thomas Kistner’in haberine göre Fransız futbol insanı, adaleti yanlış bilgi ile yanılttığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl kasım ayında Infantino’yu savcılığa şikayet etti.

Olay, Michel Platini’nin men edilmesinin öncesine dayanıyor

İşin aslı ise Michel Platini’nin 2015 yılında futboldan men edilmesinin öncesine dayanıyor. Platini’nin UEFA Başkanı olduğu dönemde FIFA Başkanı Sepp Blatter tarafından 2011 yılında Platini’ye gönderilen 2 milyon Frank dava konusu olmuş ve açılan soruşturma sonrasında olay Baltter’den sonra FIFA Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan eski UEFA Başkanı ve Sepp Blatter’in futboldan men edilmesine kadar gitmişti. Platini’nin devre dışı kalması sonrasında ise UEFA Genel Sekreteri görevini yürüten Gianni Infantino aniden FIFA başkanlığına aday olmuş seçimlerden galip çıkarak FIFA başkanlığına gelmişti.

Savcılığa Infantino hakkında suç duyurusunda bulunan Platini, Sepp Blatter tarafından kendisine gönderilen 2 milyon Frank’a ait bilgisinin Gianni Infantino’nun çocukluk arkadaşı olan savcı Michael Lauber’e onun tarafından verildiğini ve kendisine gönderilen paranın daha önceki dönemlerde FIFA’ya verdiği danışmanlık ücretleri olduğunu iddia ediyor.

İlgini Çekebilir
UEFA'dan FFP'ye veda FSD'ye merhaba!
Habere Git

Infantino’nun başı derde girebilir

Platini’nin savcılığa yaptığı suç duyurusu FIFA Başkanı Infantino’nun başını ciddi şekilde derde sokabilir. İsviçreli başkanın eğer Platini’nin FIFA başkanlığı adaylığını engellemek için yargıyı kullandığı kanıtlanırsa, Federal Savcı Lauber ile yaptığı gizli görüşmelerin sorgulanmasına ve devam eden davaların düşmesine bunun yanında FIFA başkanlığından da uzaklaştırılmasına neden olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler