Eski Anadolu Efes'li Adrien Moerman Zenit Saint Petersburg'a Transfer Oldu

Burak Alaca
26.01.2023 - 17:30 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 18:07

Euroleague'de sezona Monaco formasıyla başlayan eski Anadolu Efes'li uzun Adrien Moerman, Rusya Ligi ekibi Zenit Saint Petersburg ile sözleşme imzaladı.

Eski Anadolu Efes'li Adrien Moerman Zenit Saint Petersburg'a Transfer Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague ekiplerinden Monaco'nun geçtiğimiz günlerde yollarını ayırdığı Fransız uzun Adrien Moerman, Rusya Ligi VTB ekiplerinden Zenit Saint Petersburg ile sezon sonuna kadar sürecek bir sözleşmeye imza attı. Yıldız oyuncu daha önce ülkemizde Banvit, Darüşşafaka ve Anadolu Efes formalarını giymişti.

Moaco'da tutunamadı

34 yaşındaki uzun Anadolu Efes'te geçirdiği 2018-2022 yıllarının ardından sezon başında Euroleague temsilcisi Monaco ile sözleşme imzaladı. Bu sezon Euroleague'de Fransiz ekibinin formasını 16 maçta giyen oyuncu 2.9 sayı, 2.8 ribaunt ortalamaları ile beklentinin uzağında kaldı. Aralık ayı itibariyle koç Sasa Obradovic'in gözünden düşen yıldız maçlarda kadroda yer almıyordu. Kulüp 20 Ocak'ta yıldız oyuncunun sözleşmesinin fesih olduğunu açıkladı.

Anadolu Efes'te tarih yazdı

2018-2019 sezonunun başında Barcelona'dan Anadolu Efes'e transfer olan Adrien Moerman burada büyük başarılar elde etti. Efes'in şampiyon kadrosunun önemli parçalarından biri olan 4 numara, Euroleague'de oynanan bir final ve kazanılan 2 şampiyonlukta takımda yer aldı. Fransız oyuncu özellikle köşe üçlükleri ve ribaunt katkısıyla akıllara kazındı.

İlgini Çekebilir
Milano'dan Panathinaikos'a transfer çalımı
Habere Git

Darüşşafaka'nın olağanüstü kadrosundaydı

Adrien Moerman, Darüşşafaka'nın Euroleague'de Son 8'e kaldığı 2016-2017 sezonunda kadronun önemli bir parçasıydı. O dönem Darüşşafaka bünyesinde Will Clyburn, Scottie Wilbekin, James Anderson ve Ante Zizic gibi yıldızları barındırıyordu. 

Banvit ile play-off yaptı

Adrien Moerman ülkemize ilk kez 2015-2016 sezonunda Banvit forması ile giriş yaptı. O sezon kadrosunda A.J Slaughter, Jackie Carmichel, Gasper Vidmar gibi yıldızlara da sahip olan Banvit, Basketbol Süper Ligi'nde 30 maçta 18 galibiyet almış ve 5. sıradan play-off'a girdi. İlk turda Darüşşafaka'ya elenen Bandırma ekibinin sezonu erken bitti.

Eski Efesli ile buluştu

Zenit St. Petersburg sezon başında daha önce Anadolu Efes forması giyen bir diğer isim Thomas Heurtel'i kadrosuna kattı. 33 yaşındaki Fransız gard 2014-2017 yılları arasında temsilcimizin formasını giymiş, sonrasında Barcelona'da Adrien Moerman'la takım arkadaşı olmuştu.

İlgini Çekebilir
Efes'te yine mutsuz son
Habere Git

Zenit Rusya Ligi'nde formsuz

Rusya Ligi VTB'de sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Xavi Pasqual yönetimindeki Zenit St. Petersburg, CSKA Moskova ve Unics Kazan'ın gerisinde kaldı. Maviler ligde 22 maçta aldığı 16 galibiyet ile CSKA ve Unics'in ardından 3. sırada yer alıyor.

Euroleague'den ihraç oldular

Rusya-Ukrayna arasında çıkan krizin ardından Rusya ve Belarus temsilcileri Euroleague, EuroCup ve FIBA organizasyonlarından men edilmişti. Zenit St. Petersburg kriz öncesi Euroleague'de yer alıyordu. 

Senin için hazırladığımız haberler