Eski Fenerbahçe'li oyuncu Premier League'den Belçika'ya transfer oldu

16.08.2024 - 11:33 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 11:51

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford oyuncusu ve bir dönem ülkemizde de Fenerbahçe forması giyen Zanka'nın yeni takımı belli oldu.

Eski Fenerbahçe'li oyuncu Premier League'den Belçika'ya transfer oldu

AJANSSPOR-HABER

Son olarak Premier Lig ekibi Brentford formasını giyen, bir dönem ülkemizde de Fenerbahçe forması terleten 34 yaşındaki Zanka'nın yeni adresi Belçika Pro Lig'i oldu.. İşte detaylar...

Fenerbahçe 2 milyon Euro ödemişti

Fenerbahçe, Zanka'yı 2019-2020 sezonunda Huddersfield'dan kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertliler o dönem Danimarkalı oyuncu için İngiliz kulübüne 2 milyon euro ödemişti.

Fenerbahçe kiralık olarak göndermişti

2019-2020 sezonunda 19 maça çıkan ve performansı beğenilmeyen Zanka, devre arasında Alman ekibi Düsseldorf'a, gelecek sezon ise Kopenhag'a kiralık olarak gönderildi. Kiralık performansında da memnun olmayan sarı-lacivertliler, 2021-2022 yaz transfer döneminde oyuncuyu bedelsiz olarak Brentford'a gönderdi.

İlgini Çekebilir
Ferdi Kadıoğlu transferi bitti! Fenerbahçe'nin imza için tek şartı ortaya çıktı
Habere Git

Eski Fenerbahçeli Belçika devinde!

34 yaşındaki Danimarkalı oyuncu, 3 sezonluk Brentford günlerinin ardından bonservissiz Belçika Pro Lig'i ekiplerinden Anderlecht'e transfer oldu. Transferi sosyal medya hesaplarından duyuran Anderlecht, bonservis bedeli ödemediği 1,89 boyundaki oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

İşte Simon Zanka'nın Brentford karnesi...

2021 yılında kadrosuna katıldığı Brendtford ile 3 sezonda toplamda 48 maça çıkan Zanka, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Başarılı defans oyuncusu bu maçlarda da 9 sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler