Eski Fenerbahçeli Nemanja Bjelica basketbola veda etti!

Furkan Sönmez
23.03.2024 - 19:29 | Son Güncellenme: 23.03.2024 - 19:48

Bir dönem Fenerbahçe'de ve NBA takımlarında forma giyen 35 yaşındaki yıldız basketbolcu Nemanja Bjelica, baskebolu bıraktığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Eski Fenerbahçeli Nemanja Bjelica basketbola veda etti!

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Fenerbahçe Beko'da forma giyen 35 yaşındaki Sırp yıldız Nemanja Bjelica, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 20 yıllık basketbol kariyerine nok ta koyduğunu açıkladı. Fenerbahçeli taraftarlar, Nemanja Bjelica'nın bu kararından sonra Sırp basketbolcuya destek mesajlarında bulundu.

Kariyeri kupalarla dolu

Kariyerinde birçok başarısı bulunan Nemanja Bjelica, hem EuroLeague'de MVP seçilen ve NBA'de şampiyonluk yaşayan tek basekbolcu konumunda. Bjelica kariyerinde; Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Ligi, yılın en iyi Sırp basketbolcusu, EuroLeague MVP ve NBA Şampiyonluğu yaşadı.

Fenerbahçe ile ikinci döneminde dikiş tutmadı

2022-2023 sezonunda Fenerbahçe Beko'ya geri dönen Nemanja Bjelica, sakatlıklarla boğuştu ve sarı lacivertli formayla sadece 8 maça çıkabildi. Fenerbahçe  Beko ile yolların ayrılmasından sonra Kızılyıldız'a transfer olan uzun forvet, Sırp takımıyla hiçbir resmi mücadeleye çıkamadı ve sakatlık problemleri yüzünden basketbolu bırakmak durumunda kaldı.

EuroLeague'de 100 maçı devirdi

EuroLeague'de Baskonia ve Fenerbahçe Beko formalarını giyen 35 yaşındaki yıldız basketbolcu, tam 109 karşılaşmaya çıktı. Bjelica bu karşılaşmalarda ise raki potalara 940 sayı atmayı başardı ve 576 kez ribaund kazandı.

Golden State Warriors ile NBA'de şampiyon oldu

NBA'de 2015-18 yılları arasında Minnesota'da, 2018-21 yılları arasında ise Sacramento'da forma giyen Bjelica, 2021'in Mart ayında ise Miami Heat'e geçti. Yıldız oyuncu, son olarak 2021-22 sezonunda Golden State Warriors forması giydi ve bu takımla birlikte NBA şampiyonluğu sevinci yaşadı. Golden State Warriors ile 71 maça çıkan Bjelica, 6.1 sayı ortalaması ve 2.2 asist ortalamasıyla oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler