Eski Fenerbahçeli Yöneticiden: “Mourinho aptal değil aksine kurnaz biri”

24.09.2024 - 14:23 | Son Güncellenme: 24.09.2024 - 15:21

Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Eyüpoğlu, Radyospor’da Aygün Özipek’in sunduğu “Ters Köşe” programının konuğu oldu. Eyüboğlu, Jose Mourinho hakkında flaş ifadeler kullandı.

Eski Fenerbahçeli Yöneticiden: “Mourinho aptal değil aksine kurnaz biri”

AJANSSPOR - HABER

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe kariyerindeki ilk derbi maçına dün akşam Galatasaray karşısında çıktı. Sarı-lacivertli takım, Kadıköy'de taraftarı önünde ezeli rakibine 3-1 mağlup oldu ve Jose Mourinho böylelikle İstanbul'daki ilk derbisinden mağlup ayrıldı. Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Eyüboğlu ise derbiyi Jose Mourinho'dan görerek çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da Aygün Özipek’in sunduğu “Ters Köşe” programının konuğu olan Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Eyüboğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Geldiler, Kadıköy'de bize 3 tane atıp gittiler"

Bir Fenerbahçeli olarak hafta sonuna dönmek istemiyorum. Bizi yenen Galatasaraylıları tebrik ediyorum. Geldiler, Kadıköy'de bize 3 tane atıp gittiler. Onlara bu hafta güzel, bize değil.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Fenerbahçe teknik direktörlüğüne göz kırptı
Habere Git

"Daha da fazla kendimize işkence etmememiz lazım"

Bu takımın bir Jose Mourinho'su var ve Jose Mourinho geldi diye 20.000 kişi imza töreninde stadı doldurdu. Hoca bir karar verdi, hepimiz eleştiririz ya "bu niye solda oynuyor" gibisinden; bizim 20.000 tane antrenörümüz var. Üzerine stadyumdan izleyenler de var. Bu böyle nasıl gidecek bilmiyorum. Hoca bir tercih yaptı, karşılığını da aldı. Yenildi. Bu işe bir kişi karar veriyor. Fenerbahçe taraftarı değil. Artık bunu anlamamız lazım ve buna destek olmamız lazım. Birden çok kötü yorumlar gelmeye başladı. Bence birazcık sabır ve destek gelmesi lazım. Bu takım kötü futbol oynamadı Galatasaray maçında. Hoca da birazcık komik kaçsa da bunu söylemeye çalıştı. Atamadık, Galatasaray attı bitti gitti. Daha da fazla kendimize işkence etmememiz lazım.

"Jose Mourinho aptal bir adam değil"

Her hocanın bir yoğurt yiyişi vardır. Jose Mourinho aptal bir adam değil, tam tersine çok kurnaz bir adam. maçın sertliğinin oyunculara da etki ettiğini bilen bir hoca. Kendince ortalığı biraz yumuşatmak istedi belki de biraz fazla yumuşattı. Bu kadar rahat davranınca işin gidişatı bizim açımızdan iyi olmadı. Bu futbolcular değil miydi geçen sene şampiyonluğu kaçırdıktan sonra rakip takımın hocası tarafından küfür edilerek alay edilen? Ben eğer Fenerbahçe oyuncusu olsaydım ve rakip takımın hocası bana böyle sinkaflı gitseydi yemez içmez bu maçı beklerdim. Geldi o gün, sonuç ortada demekki o kadar da umurlarında olmamış.

"Ali Koç başkana bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum"

Çeşitli sebeplerden Ali Koç başkana bu kadar yüklenilmesini anlamıyorum. Bir Galatasaray mağlubiyetinden dolayı başkanı bunu yapıyorlarsa bu da düşünülmeli. Ali Koç’a 2018 yılından beri ben de destek veriyorum onlar da çalışıyorlar. Yeri geldiğinde arkadaşlarımla beraber taraftarlar gibi ben de eleştiriyorum.

"Bir sonraki maçta El-Nesryi’i çağırıp alkışlayın"

El-Nesryi ilginç bir gol kaçırdı. Futbolda bazen böyle ilginç goller kaçıyor. Sonrasında yazılan çizilenleri görünce üzülüyorum. Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum, nolursunuz bir sonraki maçta El-Nesryi’i çağırıp alkışlayın. Bu adam bizim oyuncumuz ve bizim formamızı terletiyor. Birbirimize sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. Belki de şampiyonluk golünü atacak bu adam. Bir gol kaçırdı diye bu oyuncu silinmemeli. Bence bizim taraftarımızın en çok yaptığı hata bu.

"Tekrardan maçlara seyircilerin değil taraftarın gelmesi lazım"

Artık Fenerbahçe stadından bilet veya kombine almak kolay değil ve bu insanlar maçlara büyük fedakarlıklar yaparak geliyorlar. Diğerleri de purosunu yakıp oturuyorlar. Puro yakıp oturmak ayıp değil tabii ki fakat bizim seyirci dediğimiz ekip kahve içiyor, çay içiyor, sohbet ediyor fakat takıma desteği unutuyor. Takıma destek için gelen adam maça gelemiyor. Bunların toparlanması lazım. Tekrardan maçlara seyircilerin değil taraftarın gelmesi lazım. Deplasman seyircisi yeri göğü inletiyor. Deplasman seyircisi neden iç sahada yok? Bütün maçlarımı deplasmanda oynayayım bana daha iyi o zaman. Bunların düzeltilmesi lazım. Yönetim kurulunda bunları düzeltebilecek çapta insanlar var. İmzalı forma almak için para verilen bir kulübe dönüştük biz. Yazıktır. Bir baba 3000 TL’ye forma alacak, imzalatmak isteyecek fakat imza bedeli imza başına 5000 TL. Sizce bu normal mi? Ama sorduğunuz zaman yöneticilere bize maddi açıktan bahsediyorlar. Belki onlar da haklı ama bence haklı değiller. Parayı veren düdüğü çalıyor fakat onlar oturduğu yerden maçı izliyor. Destek olmuyorlar. Bu kadar basit.

"Başkan kendi üzerine düşeni yapacak birisi"

Başkana destek olmayı deneyelim. Zaten bu kadar şeyden sonra bu sezon da şampiyon olamazsa bu takım, başkan kendi üzerine düşeni yapacak birisi."

Senin için hazırladığımız haberler