Eski Fenerbahçeli Ziegler, cennette hapis kaldı!

08.07.2020 - 13:19 | Son Güncellenme: 08.07.2020 - 13:28

ABD'de yaşanan koronavirüs vakaları futbolda da görüldü. Dallas ekibinde forma giyen ve bir dönem Fenerbahçe'de de oynayan Reto Ziegler de otelde mahsur kaldı.

Eski Fenerbahçeli Ziegler, cennette hapis kaldı!

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR

ABD, Covid-19 vakalarının önüne geçilemiyor. Günlük ortalama 50 bin vakanın ortaya çıktığı ülkede Salı günü açıklanan rakamlar kaygıyı daha da artırıyor. 60 bini geçen vaka sayısı salgının başladığından bu yana rekor olarak kayıtlara geçti.

Dallas ekibi turnuvadan çıkarıldı

ABD’deki koronavirüs vakalarından ciddi şekilde etkilenen takımların başında MLS ekibi FC Dallas geliyor. Tam 10 oyuncusu ve 1 takım yetkilisine koronavirüs bulaşan takımın tamamı karantina altına alındı. Bununla birlikte Dallas takımı Florida’dan düzenlenmesi planlanan futbola dönüş turnuvasından çıkartıldı.

29 Haziran'dan beri karantinada

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu İsviçreli Reto Ziegler’in de forma giydiği Dallas, takımı 29 Hazirandan bu yana tatil cenneti Disney World’de bulunan Swan and Dolphin Resort Oteli'nde karantina altında tutuluyor.

Ziegler: "Kapının önünde bile çıkmamız yasak"

Bu konuda ülkesinin Blick gazetesine konuşan Ziegler, “Durum çok can sıkıcı. Kısa bir süre önce hepimiz turnuva için buraya geldik. Ama şimdi uzun süre otel odalarımızda oturmak zorundayız. Kapının önüne koridora bile çıkmamız yasak. Günde üç kez odamıza yemek geliyor. Antrenmanlarımızı Zoom üzerinden odada yapıyoruz. Her gün 1 kez de bize test uygulanıyor. Yaşadıklarımıza pozitif açıdan bakıp rahat davranmaya, mizah anlayışımızı kaybetmemeye çalışıyoruz. Şu ana kadar da bunu başardık”.

'Biraz dışarı çıksak güzel olacak'

Şu ana kadar kendisine yapılan testlerin tamamının negatif çıktığını belirten Reto Ziegler, en önemli şeyin kendisi ve arkadaşlarının sağlığı olduğunu ifade etti. İsviçreli oyuncu, pozitif test edilen 11 kişinin hepsinin ateşinin olduğunu ama durumlarını giderek düzeldiğini söyledi.

Reto Ziegler, “Eğer biraz dışarı çıkabilsek çok güzel olacak. Ancak lig yönetiminin aldığı sıkı önlemeleri de anlayışla karşılıyorum. Bu otel kompleksi çok büyük ve bütün takımlar burada kampta. Turnuvayı tehlikeye atmayı kimse göze alamaz çünkü MLS için çok önemli bir turnuva. Bu nedenle herkesin çok iyi korunması gerekiyor. Bizim durumumuz ise henüz belli değil. Sanırım Dallas’a dönebilmemiz için bir çözüm bulundu.”

Pandemi sonrası ilk büyük turnuva

MLS tarafından Florida eyaletinde düzenlenecek turnuva, yarın Orlando-Miami eyalet derbisi ile start alacak. Turnuva ABD’de Covid-19 salgını sonrası düzenlenecek ilk büyük takım sporu turnuvası. Bununla birlikte özellikle TV reytinglerinin patlama yapması bekleniyor. Turnuvada alınacak puanlar ligdeki sıralamaya etki ederken turnuvanın galibi Şampiyonlar Ligi bileti alacak.

Chicago Fire ile Nashville arasındaki maç da ertelendi

Bu arada gelen haberlere göre Chicago Fire ile Nashville arasında oynanması gereken maç da ertelendi. Nashville oyuncuların Covid-19’a yakalanması nedeniyle oynanmayan maçın ardından Nashville’in turnuvadan çıkartılacağı iddia ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler