Adil Rami'den Arjantin kalecisi Martinez'e ağır küfür

Cüneyt Muharremoğlu
22.12.2022 - 10:32 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 10:37

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez'in kazanılan Dünya kupası kutlamalarına elinde Fransız yıldız Kylian Mbappe kuklasıyla katılmasına eski Fenerbahçeli Adil Ramy'den çok ağır bir tepki geldi.

Adil Rami'den Arjantin kalecisi Martinez'e ağır küfür

AJANSSPOR HABER

Arjantin'in Dünya kupası'na kazanmasında kurtardığı penaltılarla büyük rol oynayan kaleci Emiliano Martinez, kutlamalara Fransız yıldız  Kylian Mbappe kuklasıyla katılmasının tepkileri dinmiyor.

Ramy'den hakaret

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen ve aktif futbol hayatını bitiren Adil Ramy, söz konusu harekete büyük tepki gösterdi.  Rami, sosyal medya hesabından "Futboldaki en büyük o..... çocuğusun" ifadesini kullandı. 

Dünya Kupası finalinde olay hareket!

Arjantinli kaleci Emiliano Martinez, Dünya Kupası'na kurtarışlarıyla kadar yaptığı hereketlerle de damga vurdu. Martinez, en iyi kaleci ödülünü kasıklarına götürerek bel altı bir hareket yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez: ''Mbappe cahil''
Habere Git

Martinez: Bunlar benim üstümde işe yaramaz

Arjantin'in file bekçisi yaptığı hareketin nedenini şöyle açıklamıştı: "Fransız taraftarlar beni yuhalayınca kutlamalarda o hareketi yaptım. Bunlar benim üstümde işe yaramaz."

Penaltılarda psikolojik savaş

Martinez, özellikle penaltı atışlarında Fransız futbolcuların konsantrasyonunu bozmak için psikolojik savaş verdi. Fransız futbolcularla penaltı atışı öncesi devamlı konuşan Martinez'in taktiği işe yaradı.

Topu Tchoumeni'ye vermedi, penaltı auta gitti 

Kingsley Coman’ın penaltı atışını köşeyi doğru bilerek kurtaran Martinez, Aurelien Tchoumeni’nin atışı öncesi topu uzun süre vermedi. Daha sonra topu ceza alanının dışına atınca sarı kart gördü. Tchoumeni, penaltı vuruşunu auta attı.

İlgini Çekebilir
Emiliano Martinez, Sergio Goycochea ruhunu çağırdı
Habere Git

Martinez, Mbappe'yi cahillikle suçlamıştı

Arjantin kalecisi Martinez ile  Fransızlar'ın yıldızı Mbappe arasındaki gerginlik Dünya Kupası finali öncesinde başladı. Martinez, Mbappe'nin "Güney Amerika futbolu Avrupa'nın gerisinde" sözlerine şu yanıtı vermişti: "Cahilce konuşuyor. Futbol hakkında yeterince bilgisi yok. Güney Amerika'da hiç oynamadı. Bu deneyime sahip olmadığınızda, bunun hakkında konuşmamak daha iyi olabilir."

4.Lig’den Dünya Kupası finaline

Martinez, İngiltere'ye 17 yaşında Independiente genç takımından Arsenal altyapısına transfer olarak geldi. Profesyonel kariyerine 2012 yılında İngiltere 4. lig temsilcisi Oxford City ile başlayan 30 yaşındaki file bekçisi,  çocukluğunda fakir olduğunu açıklamıştı. Martinez, "Babamı bazen akşamları ağlarken görüyordum. Çünkü faturaları ödeyemiyordu. Bir gün akşam yemeğini sadece ben ve kardeşim yemiştik. Babam ve annem yememişti. Çünkü yiyecek bir şeyimiz yoktu. Independiente'de oynarken Buenos Aires'te yaşıyordum ve ailemi ayda 2 defa görebiliyordum. Yaşadıkları yer alan Mar de Plata'dan sadece 2 defa gelebilecek kadar yol paraları vardı. Arsenal bana teklif yaptığında 17 yaşındaydım ve cesur davrandım. Ailem için bu teklife evet dedim" demişti. Martinez'in 2027 yazına kadar Aston Villa ile sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler