Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Emerson Fittipaldi, İtalya'da senatör adayı oldu

Orhan Gülek
23.08.2022 - 22:09 | Son Güncellenme: 23.08.2022 - 22:14

İtalya'da 25 Eylül'de yapılacak erken genel seçimlere katılacak siyasi partilerin aday listeleri dün sonuçlanırken, 75 yaşındaki eski Formula 1 şampiyonu pilot Emerson Fittipaldi de adaylar arasında yer aldı.

Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Emerson Fittipaldi, İtalya'da senatör adayı oldu

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 1972 ve 1974 yıllarında pilotlar klasmanında şampiyonluğu bulunan Emerson Fittipaldi, İtalya'da 25 Eylül'de yapılacak erken genel seçimlerde faşizan eğilimli aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nden (Fdl) aday oldu.

"Brezilyalı, Latin Amerikalı diğer tüm İtalyanların desteğini bekliyorum"

Brezilya ve İtalya vatandaşlığı bulunan Fittipaldi, İtalyan basınına verdiği demeçlerde, "25 Eylül'deki seçimlerde senatör adayı olmaktan çok memnunum. Halihazırda kağıda döktüğüm seçim vaatlerim var ve bunların hepsi İtalyan toprakları, kültürü ve sporuyla güçlü bağları olan Brezilyalılarla ilgili eylemleri teşvik etmeyi amaçlıyor. İtalya'da yaşayan Brezilyalı, Latin Amerikalı diğer tüm İtalyanların desteğini bekliyorum." diye konuştu.

Peki Emerson Fittipaldi kimdir?

1980’de Formula 1 pistlerinden emekli olana dek 144 yarışa katılan Fittipaldi, bunların 14’ünde zafere ulaşmıştır. 1972’de Lotus ve 1974’te McLaren takımıyla şampiyonluk yaşayan Emerson, 1997'de ciddi sakatlık yaşamıştır. Fittipaldi’nin yarış kariyeri Brezilya’da kendisinin sahip olduğu mevye tarlasının yakınlarında sürüş yaparken hafif uçağa çarpması sonucu bitmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler