Antalyaspor’a eski golcülerinden büyük şok: Transfer yasağı!

Cüneyt Muharremoğlu
04.12.2022 - 20:30 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 20:36

Son dakika haberi... Geçen sezon gol umudu olan Enzo Crivelli ve Paul Mukairu’ya olan borçlar nedeniyle FIFA, Antalyaspor'un transfer tahtasını kapattı.

Antalyaspor’a eski golcülerinden büyük şok: Transfer yasağı!

AJANSSPOR HABER

Transfer sezonunun açılmasına günler kala Antalyaspor’a kötü haber geldi. Kırmızı beyazlı ekibin geçen sezon kadrosunda bulunan bazı futbolcular, alacakları için FIFA’ya başvurdu. Başvuru sonucu Antalyaspor'un transfer tahtası kapatıldı.

Crivelli ve Mukairu’dan yasak geldi

Antalyaspor’a transfer yasağını getiren isimlerse geçen sezon Başakşehir’den kiralanan Enzo Crivelli ile devre arasında Danimarka’nın Kopenhag takımına satılan Paul Mukairu. 

FIFA, cezayı Antalyaspor'a tebliğ etti

İki futbolcunun talebini inceleyen ve haklı bulan FIFA, Antalyaspor’un transfer tahtasını kapatırken, kulübe de durumu bildirdi. 

İlgini Çekebilir
Giresunspor, CAS'a gitti! Transfer yasağı, Jean Pyerre...
Habere Git

600 bin Euro’dan fazla ödeme gerekiyor

Antalyaspor’a transfer yasağı getiren Crivelli ve Mukairu’ya yapılması gereken ödeme miktarı da belli oldu. Antalya ekibi, iki futbolcuya 600 bin Euro'dan fazla ödeme yapmasıyla transfer tahtası açılacak.

Antalyaspor'un başı borçlarla dertte

Sadece Crivelli ve Mukairu değil başka bazı futbolcuların da alacakları için FIFA'ya başvurduğu belirtiliyor. Antalyaspor, geçtiğimiz sezonun son 2 ayında bu yana futbolcu maaşlarını düzenli ödeyememiş  ve primlerde de aksama olmuştu. 

Crivelli ile 1.2 milyon Euro’ya anlaşıldı

Antalyaspor’un geçen sezon Başakşehir’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Enzo Crivelli, yıllık 1.2 milyon Euro maaş ile anlaşma sağlamıştı. Devre arasında Fransız ekibi St. Etienne’ye gönderilen golcü futbolcunun, yapılan anlaşma gereği Ligue 1’de oynadığı sürede hak edeceği maaşın da yarısını Antalyaspor ödemeyi kabul etmişti. Böylece Antalyaspor’un kasasından Crivelli için 900 bin Euro çıkması gerekiyordu. 

İlgini Çekebilir
Transfer yasağı iddia edildi, Hatay'dan cevap geldi
Habere Git

Mukairu Kopenhag’a satılmıştı

Antalyaspor’a transfer yasağı getiren diğer isim Paul Mukairu ise Akdeniz ekibinin alt yapısından çıktı. Geçtiğimiz sezon başında İngiltere’nin Notingham Forest takımından 2.3 milyon Euro’luk teklifi reddeden Antalyaspor, devre arasında futbolcuyu Danimarka’nın Kopenhag takımına 1.9 milyon Euro’ya satmıştı. 

Crivelli skor katkısı yapamadı

Antalyaspor’da yarım sezonda 14 maça çıkan Enzo Crivelli, skor katkısı yapamadı. Nijeryalı futbolcu Paul Mukairu ise Antalyaspor adına çıktığı 53 maçta 8 gol ve 2 asist üretti.

Senin için hazırladığımız haberler