Eski Galatasaraylı "Beşiktaş ve Belözoğlu" dedi

Salim Manav
27.04.2021 - 09:38 | Son Güncellenme: 27.04.2021 - 09:53

Bir dönem Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir formalarını giyen Ferhat Öztorun çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Eski Galatasaraylı "Beşiktaş ve Belözoğlu" dedi

Tuzlaspor'da forma giyen tecrübeli sol bek Ferhat Öztorun, Tuzlaspor süreci, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı, Emre Belözoğlu ve kariyeri hakkında konuştu.

'Tuzlaspor ilk yılında başarılı iş çıkardı'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ferhat Öztorun, "Suat Hoca(Kaya) ile Galatasaray altyapısında olgunluk döneminde ise Tuzlaspor'da çalıştım. Ligde son ana kadar mücadele edeceğiz. 1 sezon boyunca tesis ve stadyum problemi yaşadık. Bu durum bizleri kötü etkiledi. Tuzlaspor, 1. Lig'de ilk yılı olmasına rağmen başarılı bir iş çıkardı." ifadelerini kullandı.

'Trabzon'a genç yaşta gittim'

Trabzonspor'a erken transfer olduğunu ifade eden Öztorun, "Çok güzel bir kariyere imza attım. Daha başarılı olabilir miydim? Evet olabilirdim. Trabzonspor'a 21 yaşında transfer oldum. Trabzon'a genç yaşta gittiğimi düşünüyorum. Trabzonspor'a birkaç yıl sonra gitsem daha faydalı olabilirdim. İçimdeki ukte imkanlar bulmama rağmen Avrupa'ya gitmemem oldu." dedi.

'Sol bek yetişmiyor' klişe bir yorum...

Süper Lig'de ve 1. Lig'de iyi sol bekler olduğunu söyleyen Ferhat Öztorun, "Klişe olan bir yorum var: 'Sol bek yetişmiyor.' Ben bu yorumlara katılmıyorum. Son yıllarda yetişen sol bekler sol önden bozma olduğu için bu yorumlar yapılabiliyor. Fakat şu anda Süper Lig'de de 1. Lig'de de iyi sol bekler var." diye konuştu.

Favorisi Beşiktaş

Süper Lig'de şampiyonluk favorisinin Beşiktaş olduğunu belirten Öztorun, Emre Belözoğlu'na da ayrı bir parantez açtı.

Ferhat Öztorun, "Süper Lig'de şampiyonluk favorim Beşiktaş. Emre Ağabey (Belözoğlu) ile Başakşehir'de çalıştım. Emre Ağabey donanımlı bir insan, sportif direktör olarak da teknik direktör olarak da başarılı olacaktır. Emre Ağabey, Fenerbahçe'de sezon sonuna kadar yarışı kovalayacaktır." şeklinde konuştu.

33 yaşındaki deneyimli savunmacı, Tuzlaspor'da bu sezon 15'i ilk 11, 16 maçta görev aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler