Eski Galatasaraylı isme şok! Kulübü iflas etti

Ali Bozkurt
25.07.2024 - 20:39 | Son Güncellenme: 25.07.2024 - 20:42

Mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen Bordeaux resmi olarak profesyonel kulüp statüsünü kaybetti. Teknik direktörü eski Galatasaraylı futbolcu Albert Riera olan kulübün tüm oyuncuları serbest kalacak.

Eski Galatasaraylı isme şok! Kulübü iflas etti

AJANSSPOR HABER

Finansal borçlar ve mali yükümlülüklerini karşılayamayan 143 yıllık tarihi kulüp Bordeaux iflas etti. Teknik direktörü eski Galatasaraylı futbolcu Albert Riera olan kulübün satışının iptal edilmesi sebebi ile kulübün kapatılması kararı alındı.


Küme düşürme cezaları

Ligue 1'de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda küme düşürülen Bordeaux, bir kez daha küme düşme cezası aldı. Kulüp, borçları nedeniyle Ligue 2'den Ulusal Lig'e (3. Lig) düşürüldü. Bordeaux yetkilileri finansal borçlar nedeniyle kulübü satışa çıkarmıştı. Kulübün satışının iptal edilmesi sebebi ile kulübün kapatılması kararı alındı.

Profesyonel kulüp statüsü kaybedildi

Ulusal Lig'e düşürülen ve iflas eden Bordeaux'da sonuç olarak profesyonel statüsünden vazgeçtiği için de tüm oyuncularının sözleşmeleri otomatik olarak feshedilecek ve tesisler de kapatılacak.

Bütün futbolcular serbest kalacak

Lacoux, Pedro Diaz, Livolant, Alberth Elis, Aliou Badji, Zan Vipotnik gibi kadronun kaliteli ve genç isimlerinin sözleşmeleri otomatik olarak feshedildi ve bu oyuncular serbest oyuncu statüsünde bulunacak.

Gaziantep'te forma terletti

26 yaşındaki santrafor Aliou Badji, geçen sezonun ikinci devresinde Gaziantep'e kiralık olarak gelmiş ve Gaziantep formasını terletmişti.

Bordeaux tarihi

2008-2009 sezonunda Ligue 1'de 6. şampiyonluğuna ulaşan kulüp Bordeaux'un aynı zamanda dört Fransa Kupası, üç Fransa Lig Kupası ve iki tane de Fransa Süper Kupası bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler