(YAZILI ÖZET) Barcelona- Atletico Madrid maç sonucu: 1-0

Ali Bozkurt
04.12.2023 - 08:14 | Son Güncellenme: 04.12.2023 - 08:22

İspanya La Liga'nın 15'inci haftasında Barcelona, sahasında Atletico Madrid'i konuk etti. Barcelona'ya 3 puanı eski ise Joa Felix getirdi. Maç özeti ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Barcelona- Atletico Madrid maç sonucu: 1-0

AJANSSPOR HABER

La Liga'nın 15'inci haftasında Atletico Madrid, Barclona deplasmanına çıktı. Maçtaki tek gol, sezon başında Atletico Madrid'den Barcelona'ya kiralanan Portekizli santrfor Joao Felix'ten geldi. Katalanlar, Atletico Madrid'i 1-0 mağlup etti ve puanını 34'e yükseltmeyi başardı. Atletico Madrid ise, bir maç eksiğiyle 31 puanda 4'üncü sırada yer aldı. Maçın son anlarına, eski Galatasaraylı kaleci Inaki Pena damga vurdu.

Barcelona'nın zirve takibi sürdü

15 hafta sonunda 34 puana yükselen Barcelona, ilk 2 sırada yer alan Real Madrid ve Gİrona ile puan farkını yeniden 4'e indirdi. Barcelona, 10 Aralık TSİ 23:00'de 2'nci sırada yer alan ve bu sezonun en sürpriz takımlarından biri olan Girona'yı sahasında ağırlayacak. Bu sezon Barcelona, 2'nci kez üst üste sahasında maç oynayacak. 

Joao Felix eski takımını yıktı

Sezon başında Barcelona'ya kiralanan Joao Felix, 28'inci dakikada Raphinha'nın pasında savunma arkasına sarktı ve kaleci Jan Oblak'ın üstünden topu aşırtarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golcü futbolcu, Katalan takımıyla çıktığı 17 maçta 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 24 yaşındaki futbolcu, 76'ncı dakikada yerini Ferran Torres'e bıraktı.

Satın alma opsiyonu yok

Atletico Madrid, Joao Felix'in bonservisine 127 milyon euro verdi ve Portekizli yıldız, kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu oldu. Atletico Madrid formasını 131 kez terleten Felix, 34 gol ve 16 asistlik performans sergiledi. Bonservisine ödenen performansı veremeyen Joao Felix, geçen sezonun devre arasında 11 milyon euroluk kiralama bedeli ile Chelsea'ye kiraladı. Chelsea'de 20 maça çıkan genç santrfor, sadece 4 gol sevinci yaşadı. Sezon başında ise Barcelona'ya kiralanan Felix, satın alma opsiyonu olmadan Katalan takımının yolunu tuttu.

Eski Galatasaraylı takımını ipten aldı

2021-2022 sezonunda Galatasaray formasını kiralık olarak giyen Pena, Atletico Madrid karşılaşmasına ilk 11'de başladı. İspanyol kaleci, Marc Andre ter Stegen'in sakatlığı sonrası kaleyi devraldı. Bu sezon 3 kez Barcelona kalesini koruyan Inaki Pena, kalesinde 2 gol gördü. 80'inci dakikada Memphis Depay'ın tehlikeli bir yerden kullandığı frikikte, müthiş bir kurtarış yapan Inaki Pena takım arkadaşları tarafından tebrik edildi. 24 yaşındaki kaleci, sağ tarafına gelen şutu tek eliyle kurtardı akabinde top direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı. 90+4'te de bir kez daha Angel Correa'ya geçit vermeyen Pena, maçın yıldızlarından oldu.

Senin için hazırladığımız haberler