Eski Galatasaraylı yeni takımını değerlendirdi!

22.08.2017 - 17:06 | Son Güncellenme: 22.08.2017 - 17:06

Galatasaray Odeabank’tan ayrılıp İtalya’nın EA7 Milano takımına giden Sırp oyuncu Vladimir Micov, yeni takımındaki rolü ve hedefleri hakkında konuştu.

Micov takımın en tecrübeli ismi olduğunu ve de başarı için kenetlendiklerinin altını çizdi.

“Coach Pianigiani ile konuşurken benden ne beklediğini ve rolümün ne olduğunu açıkladı” diyen Vladimir Micov , “Evet takımın en deneyimli oyuncusu benim. Ben daha fazla Euroleague’de oynadım. Sahada takım arkadaşlarıma ve özellikle ABD’li oyunculara yardım etmeye çalışacağım. Çünkü çoğu Euroleague için yeni. İşlerin nasıl gittiğini açıklayacağım” sözlerini sarfetti.

EA7 Milano’nun İtalya’nın en iyi takımlarından birisi olduğunu, 2.5 yıl oynadığı Cantu’dan 5 yıl önce ayrıldığını ancak o zamanda Milano ile Varese arasında yaşanan rekabeti hatırladığını söyleyen Micov, “Burada olmaktan çok mutluyum. Özellikle Monza ve Como Gölü yakınında çok arkadaşım var. İtalyacayı da biliyorum. Buraya ilk geldiğim zamandan daha fazla kendime güveniyorum” açıklamasını yaptı.

Amacının sistemi geliştirmeye, sistemi öğrenmeye ve EA7 Milano’nun sezon hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak olduğunu belirten Sırp Oyuncu, “Benim asıl pozisyonum 3 numara. Ancak çok fazla sakat oyuncu olduğu için 4 numara da oynadım. 4 numara da oynayabilirim çünkü takıma yararlı olmak istiyorum. Basketbol bireylerin takıma yardım etmesi gereken bir takım sporudur” yorumunu yaptı.

Euroleague’de forma değiştikten sonra kolay maç olmadığını oynamadan bir şey söylenemeyeceğini belirten Micov, EA7 Milano ile Euroleague takımlarını karşılaştırdığında kesin bir şey konuşulamayacağını belirtip, “Pek çok maç ve oyun var. Ekstra bir şutör veya bir oyuncu getirmek lazım diyemem. Doğru kimyayı bulmak zorundayız. Pek çok yeni oyuncuya sahibiz. Baştan antrenör ve onun felsefesini tanımak zorundayız. İtalyan liginde kazanmaya başlarsak özgüvenimiz artar ve her şey daha kolay olur. Final Four’ a gitmek için bir formül yok” sözlerini sarfetti.

Basketball.com.tr

Senin için hazırladığımız haberler