Eski hakemden Gümüşdağ'a sorular

22.07.2020 - 18:11 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 18:36

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ hakkında konuştu. Peki Selçuk Dereli, Göksel Gümüşdağ ile ilgili ne söyledi? İşte detaylar..

Eski hakemden Gümüşdağ'a sorular

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Medipol Başakşehir'in başarısının yankıları sürerken, İstanbul ekibinin başkanı Göksel Gümüşdağ da en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Göksel Gümüşdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) içindeki etkisinin yüksek olduğu ve özellikle de hakem atamalarına müdahale ettiği belirtiliyordu. 

Gümüşdağ'ın sözleri

Gümüşdağ ise gazeteci Şansal Büyüka'ya yaptığı açıklamada konuyla ilgili, "TFF'yi ben yönetiyorsam, hakemlerin atamasında etkili oluyorsam, o zaman geçen sezon bitime 8 hafta kala 8 puan öndeyken Başakşehir niye şampiyon olamadı? Göksel Gümüşdağ , TFF'de, MHK'de bu kadar güçlüyse takımını niye şampiyon yapamadı? Hadi Türkiye'yi dizayn ediyoruz, bu takım UEFA Avrupa Ligi'nde ilk sekize girmek üzere... Avrupa Ligi'ni de mi Göksel Gümüşdağ idare ediyor? Gülerler adama... Bu temeli olmayan iddialara "Bozbaykuşlar" bile güler" demişti.

 

Selçuk Dereli tepki gösterdi

Gümüşdağ'ın bu açıklaması ise FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli'nin tepkisini çekti.

Dereli, sosyal medya hesabından Göksel Gümüşdağ'a bazı sorular yöneltti. 

"Geçen yıl Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan yoktu"

Selçuk Dereli, Suat Arslanboğa ve bazı hakemler üzerinden Gümüşdağ'a seslendi ve "Geçen yıl Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan yoktu ey G. Gümüşdağ! Bırak bu işleri! Önce sen; ‘’Suat Arslanboğa’nın profesyonel hakemlik sözleşmesi neden iptal edildi?’’ onu bir anlat, ayrıca bazı hakemlerin FIFA listesinde nasıl kaldıklarını mesela!" dedi.

Selçuk Dereli daha önce ne demişti?

Selçuk Dereli yaklaşık 3 hafta önce Sözcü'ye verdiği röportajda ise Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Türk futbolunu perde arkasından yönettiğini söylemişti.

Eski hakem, "Türk futbolunu perde arkasından yöneten güçler belli. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın TFF ve kurullarında ne kadar etkili olduğunu bilmeyen yok. Tahkim Kurulu Başkanı'nın (Murat Balcı) Gümüşdağ'ın avukatı olması ve PFDK Başkanı (Aytaç Yüksel) ile birlikte ortak bir hukuk kitabı yazmaları tesadüf mü sizce? Gümüşdağ, MHK üzerinde de etkili. Başakşehir aleyhine hata yapan Suat Arslanboğa'nın profesyonel hakemlik sözleşmesi iptal edildi. Bu karar bile tüm hakem camiasına mesajdır" açıklamasını yapmıştı

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler