Sivasspor-Galatasaray Maçının Hakemi Skandala İmza Attı

Akın Ungan
30.12.2022 - 08:17 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 08:30

Sivasspor ile Galatasaray maçında iptal edilen gol gündem oldu. Trio programında Deniz Çoban, Lale Orta ve Bülent Yıldırım pozisyonları yorumladı. İşte detaylar.

Sivasspor-Galatasaray Maçının Hakemi Skandala İmza Attı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Zorlu maç 2-1 Sarı-Kırmızılılar'ın üstünlüğü ile sona ererken Galatasaray, 2022 yılını Süper Lig'in zirvesinde tamamladı. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar ise verdiği kararlarla maça damga vurdu. Özellikle Özdamar'ın iptal ettiği gol tartışmalara yol açtı.

Gol iptal edildi, nedenini kimse anlamadı! Eski hakemler yorumladı

Karşılaşmanın 50. dakikasında Sivasspor'un Ulvestad ile bulduğu gol, VAR tavsiyesi üzerine monitöre giden Erkan Özdamar tarafından geçersiz sayıldı. Fakat golün neden iptal edildiği kimse tarafından anlaşılamadı. Bein Sports'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Deniz Çoban, Lale Orta ve Bülent Yıldırım, tartışmalı pozisyonları yorumladı.

Çoban: "Yanlış karar"

Deniz Çoban, "Yanlış karar. Robin Yalçın'ın sağ ayağı izdüşüm olarak Nelsson'un omzundan önde gözüküyor deniliyor ama video hakem bunu bize ispatlayabiliyor mu? Çizgi çekilmiş olsa göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Herkes soruyor! Bu gol niye iptal edildi?
Habere Git

"Açık bir hata yok, skandal bir hata var"

Sözlerine devam eden Çoban, "Açık bir hata yok, skandal bir hata var ama o hata video yardımcı hakeme ait. Federasyon başkanı hakem konusunda çok titiz ama alınan kararları tekrar gözden geçirmekte fayda var" şeklinde konuştu.

Orta: "Kanıtlayamıyorsanız neyi iptal ediyorsunuz?"

Lale Orta, "Bir kararı değiştirmek için hakeminizi çağırıyorsunuz ve bir kanıt sunmanız gerekiyor. Biz bunu göremedik. Bir şeyi ofsayt şeklinde iptal ediyorsanız bunu kanıtlamak zorundasınız. Kanıtlayamıyorsanız neyi iptal ediyorsunuz?" açıklamasını yaptı.

"Ofsaytın yanlış olduğu kanısına vardım"

Lale Orta, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: "Baştan sona takip ettim ve ofsaytın yanlış olduğu kanısına vardım. VAR hakeminin hatası kadar ona uyan orta hakem de hatalı"

İlgini Çekebilir
2022'nin lideri Galatasaray!
Habere Git

Yıldırım: "Burada faul ya da ofsayt söz konusu değil"

Bülent Yıldırım, "Ulvestad'ın vuruşunda video hakem kuvvetle muhtemel kalecinin nerede olduğuna dair değerlendirmeyi unuttu ya da yanlış yaptı. Burada faul ya da ofsayt söz konusu değil, bir ihtimal var. Robin Yalçın'ın sağ ayağı, Nelsson'un bedenine göre kale çizgisine daha yakın diye düşündü" diye konuştu.

"Hakemin de bunu çözebildiğine inanmıyorum"

Yıldırım, "Nelsson'un omzuna dirsek atsanız zaten kale direğini tutuyor. Orada ikinci oyuncu da var zaten. Özetle ortada bir ofsayt yok. Bu gol verilmeliydi. Baştan sona yanlış bir karar. Hakemin de bunu çözebildiğine inanmıyorum. Çözemediği için VAR hakemine güvendi ve bu kararı verdi, ilginç" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler