Eski hakemler, çok tartışılan o penaltıyı yorumladı! "Düğme baştan yanlış iliklendi"
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
Galatasaray'ın Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantep FK deplasmanda 3-0 kazandığı maçta Rolland Sallai'nin Kevin Rodrigues ile girdiği ikili mücadele sonucu verilen penaltı tartışma konusu oldu. Eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Trio programında hakem Ali Şansalan'ı eleştirdi, VAR müdahalesi ve penaltı kararını yorumladı.

Son 5 Haber

Portekiz'de gündem: Osimhen'in yerine oynayacak isim açıklandı

Rey Manaj, Sivasspor'u sırtladı: Golleri olmasaydı...

Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano, Erzurumspor maçında herkesi şaşırtacak

Melissa Vargas Avrupa Şampiyonası'na damga vurdu! Rekorları altüst etti

Antalyaspor ve Erokspor'da sıcak gelişme! Servet Çetin ve Osman Özköylü...
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR HABER
Trendyol Süper Lig'de 2025/26 sezonu, Gaziantep FK ile Galatasaray arasında oynanan açılış maçıyla resmen başladı. Süper Lig'de yeni sezon, tartışmalı Hakem kararlarını beraberinde getirdi. Son şampiyon Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanında 3-0 kazanırken, mücadelenin henüz 8'inci dakikasında, Kevin Rodrigues ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Rolland Sallai'ye verilen penaltı çok konuşuldu.
Eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Bein Sports'ta yayınlanan Trio programında Gaziantep FK - Galatasaray maçının pozisyonlarını değerlendirdi. Eski hakemler, tartışmalı penaltı pozisyonunda maçın hakemi Ali Şansalan'ı eleştirdi, VAR müdahalesi ve penaltı kararını ise doğru buldu.
Çoban: "Yanlış başladı, doğru bitti"
Deniz Çoban, "Buradaki tartışma konusu şu. Önce beyazlı oyuncu, kırmızılı oyuncuya bir şey yapıyor mu? Sonrasında beyazlı oyuncuya yapılan bir ihlal var mı? Öncesiyle, sorasıyla değerlendirilmesi gereken bir pozisyon. Ama bu fotoğraf karesine baktığımız zaman hakem ilk mücadeleyi hiç görmüyor ve değerlendirmiyor. Sonra top oyuna giriyor, top oyuna girdikten sonra kırmızılı oyuncunun beyazlıya bir ihlali var. Ve bu ihlal VAR tarafından değerlendirilmek zorunda kalıyor. Pozisyonun öncesi taca çıkıyor... Fikrim şudur ki açık, net, tartışmasız bir penaltı var. Kırmızılı oyuncu, top oyuna girdikten sonra beyazlı oyuncuyu etkili bir şekilde çekerek hareketlerini kısıtlıyor ve düşürüyor. VAR müdahalesi bu anlamda doğru. Fakat hakem doğru yerde pozisyonu izlemediği için pozisyonun öncesini görmüyor. Öncesinde iki oyuncunun karşılıklı hareketlenmesi sırasında birbirlerini çekmesi var. Ve beyazlı oyuncunun, kırmızılı oyuncunun numarasının olduğu yerden çekmesi var. Eğer hakem doğru yerden izliyor ve öncesini görüyor olsaydı belki de kornerin kullanılmasına müsaade etmeden oyunu durduracak, iki oyuncuyu ikaz edecek, sonra atışa izin verecekti ve bu senaryo hiç yaşanmayacaktı. Ama düğme baştan yanlış iliklenince görülmedi, top oyuna girdikten sonra da asıl ihlal oldu. VAR'ın konusu da oradaydı ve müdahale etti, penaltı verildi. Başında yanlış başladı, sonunda doğru bitti. Öyle olunca karar da tartışmalı oldu" dedi.

Duran: "Ali Şansalan'ın yeri yanlış, VAR müdahalesi ve penaltı doğru"
Bahattin Duran, "Ali Şansalan'ın yeri çok yanlış. Yapılmaması gereken temel hatayı tecrübeli hakemimiz yapmış. Kafasını çevirmiş ve arka tarafa döndüğünde de zaten hiç bakmıyor. Yer alma mücadelesi yapılırken aslında Sallai'nin de etkili bir biçimde çektiğini düşünüyorum. Yani ilk faulü Sallai yaptı. Ama o sırada top oyunda değildi. Top oyuna girdikten sonraki hareketi değerlendirdiğimiz için penaltı doğru, VAR müdahalesi doğru diyorum. Ama hakem arka direkte olsaydı daha top oyuna girmeden düdüğünü çalıp oyunu durdururdu" diye konuştu.
Yıldırım: "Ali Şansalan problemi daha doğmadan çözebilirdi"
Bülent Yıldırım, "Hakem yanlış yerde durduğu için problemi daha doğmadan çözüp önleyici hakemlik yapmak adına bu ikiliyi uyarabilirdi. Ters açıda kaldığı için bu şansı kaybetti. VAR'a teslim olmak durumundaydı. Top oyunda olmadan önce yapılan bu tarz çekmeler, itmeler bir ihlal sayılamayacağı için VAR tekniği açısından bu açık ve net çekmeden dolayı VAR'ın müdahalesi doğruydu, bence de net penaltı" ifadelerini kullandı.
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Portekiz'de gündem: Osimhen'in yerine oynayacak isim açıklandı

Galatasaray'ın Sporting Lizbon maçı kadrosu açıklandı! 4 eksik var

Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano, Erzurumspor maçında herkesi şaşırtacak

Sergen Yalçın'dan hodri meydan: "Dediğimin tersi olsun, bir daha futbol konuşmayacağım"

Antalyaspor ve Erokspor'da sıcak gelişme! Servet Çetin ve Osman Özköylü...

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Roma maçı öncesi flaş Mason Greenwood kararı

Ertuğrul Doğan'dan Vitor Pereira hamlesi! Bizzat görüştü...

Rey Manaj, Sivasspor'u sırtladı: Golleri olmasaydı...

Filenin Sultanları'nın şampiyonluk ödülü ne kadar? İşte 2026 VNL ve Avrupa Şampiyonası ödülü

Luis Suarez'in Fenerbahçe itirafının ardından açıklama geldi: "Hakan Safi, 50 milyon euroya anlaşmıştı"

Mohamed Salah'ın fotoğrafı viral oldu! Mısır Milli Takımı paylaştı

Fenerbahçe-Roma maçının hakemi belli oldu!

Fenerbahçe'yi korkutan istatistik! Tarih tekerrür ederse...

İtalya GP sonrası Ferrari karıştı! Hamilton-Leclerc gerilimi büyüyor

Türk Hava Yolları, Premier Lig devinin ana ortağı oluyor!
