"Barış Alper Yılmaz, Premier Lig'e rekor bir ücretle transfer olur"

Orhan Gülek
20.02.2024 - 18:25 | Son Güncellenme: 20.02.2024 - 18:31

Geldiği günden bu yana gösterdiği performansla Galatasaray taraftarının sevgilisi haline gelen Barış Alper Yılmaz'ın talipleri gün geçtikçe artıyor. Teknik direktör İlker Püren, eski öğrencisi Barış Alper Yılmaz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Barış Alper Yılmaz, Premier Lig'e rekor bir ücretle transfer olur"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon gösterdiği performansla Sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu. Teknik direktör İlker Püren, Keçiörengücü'nden öğrencisi Barış Alper Yılmaz'la ilgili Radyospor'da önemli açıklamalar yaptı. 

"Hâlen Barış'ın gerçek performansına ulaşmadığını düşünüyorum"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Püren, şu ifadeleri kullandı:

''Sarıyer'de elimizden geleni yapıyoruz. Umarım daha iyi olacak. Barış Alper'in yükselen performasından dolayı çok mutluyum. Hâlen gelişime ihtiyaç duyan bir oyuncu. Kendisini çok daha fazla geliştirecek. Keçiörengücü'nde biz onun oyun gelişimi ve performansına katkı sağladık, ama ben hâlen Barış'ın gerçek performansına ulaşmadığını düşünüyorum. Milli takımda Hırvatistan maçında attığı golden sonra gündemde çok fazla yer aldı. O maçtan sonra daha ilder ve dominant bir oyuncu oldu. 

"Barış, Galatasaray'ın vazgeçilmez oyuncularından"

Galatasaray'da Yusuf Köklü hocamız var. Kendisi Pamukkale Üniversitesi'nde profesör, aynı zamanda dünya çapında makaleleri var. Barış'ın bu eksiğini tamamlamasında çok faydası oldu. Artık Barış daha uzun mesafelerde oynuyor. Bizdeyken 30-35 metrede oynuyordu ve 65. 70. dakikalara çok siprint attığı için yoruluyordu. Şimdi hem siprint atıyor hem de 90 dakikada daha uzun mesafeleri koşuyor. O nedenle hem sağ bek hem sol bek oynayabiliyor. Barış'ın Avrupa'nın birinci sınıf takımlarında oynayabileceğini söylediğimde, bana kızıyorlardı. O kadar da değil diyorlardı. Fakat şimdi geldiğimiz noktada, Barış, Galatasaray'ın vazgeçilmez oyuncularından. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da kaleci transferi! İşte Muslera'nın alternatifi
Habere Git

"İngiltere Premier Ligi onun özelliklerine daha uygun"

İnanın Barış da daha fazlası var. Barış kafası yerde gibi gözükür; ama oyun perspektifi çok iyidir. Henüz bizde attığına benzer golleri atmadı. Onları atmaya başlasın Galatasaray onu tutamayacaktır. Barış ve menajeriyle görüşüyorum. İngiltere Premier Ligi onun özelliklerine daha uygun. Barış İngiltere'ye gittikten sonra. çok daha güçlü bir oyuncu olacak. Barış yaz transfer döneminde rekor bir ücretle gidebilir. Şu anda Keçiörengücü'ndeki ultra lüks tesisler Barış'ın Galatasaray'a transferi sayesinde yapıldı''

Barış Alper Yılmaz'ın performansı

Galatasaray'da bu sezon 39 maçta süre bulan milli futbolcu 4 gol attı ve 6 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler