Eski hocası, Fenerbahçe'nin gözdesini anlattı! Burak Kapacak...

19.05.2020 - 14:11 | Son Güncellenme: 19.05.2020 - 15:03

Bursaspor'un unutulmaz oyuncularından ve eski teknik direktörlerinden Adnan Örnek, Fenerbahçe'nin gündemine gelen Burak Kapacak'ı analiz etti. Ayrıca altyapıdan, sosyal medyadan yaptığı paylaşım sebebiyle gönderilen Yiğit Şengil konusuna da değindi.

Eski hocası, Fenerbahçe'nin gözdesini anlattı! Burak Kapacak...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR ÖZEL

Bursaspor'un eski teknik direktörü Adnan Örnek, futbol gündemine yönelik Ajansspor'a çok özel değerlendirmelerde bulundu. Bursaspor'da forma giyen Burak Kapacak, Fenerbahçe'ye transfer olacak mı? Artıları, eksileri neler? Büyük kulüplerde oynayabilecek düzeye geldi mi? Ayrıca, Bursaspor'da oynayıp Beşiktaş paylaşımı yapan altyapı oyuncusu Yiğit Şengil'in kulüpten gönderilmesine nasıl bakıyor? Tüm bu sorulara teknik direktör Adnan Örnek yanıt verdi.

Örnek, Burak Kapacak'ın milli takıma kazandırılması noktasında emeği geçtiğini de ifade etti. 'Yeni Gökhan Gönül' yorumlarını hatırlatmamız üzerine de dikkat çeken ifadeler kullandı. Kariyerinde sadece Bursaspor'da oynayan Örnek, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transfer gündemine geldiğini ve taraftarların o dönem tepki gösterdiğini anlattı. İşte o röportaj:

Adnan Örnek: "Burak Kapacak'ı Vedat İnceefe'ye tavsiye etmiştim"

-Hocam, Burak Kapacak'ı iyi tanıyorsunuz. Burak Kapacak için neler söylersiniz? Şimdilerde Fenerbahçe'nin gündeminde...

Bursaspor'da altyapı direktörü olarak çalışmıştım. Milli Takım'da da çalıştığımı birçok kişi hatırlar. U19 takımında sorumlu olan Vedat İnceefe'ye, bazı futbolcuları mutlaka kadrosuna alması gerektiğini söylemiştim. Burak Kapacak ve Ramazan Keskin bu isimler arasındaydı. Turnuvadan sonra Vedat İnceefe bana teşekkür etmişti.

Adnan Örnek: "Burak için yeni Gökhan Gönül diyebiliriz"

-Burak Kapacak'ın artıları ve eksileri için ne düşünüyorsunuz? Büyük kulüpler için gerçekten de hazır mı sizce?

Burak Kapacak, çok disiplinli ve futbol karakteri çok iyi. Hem sağ bek hem de sağ açık oynayabiliyor. Bunun çok önemli bir avantaj olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca çok isabetli ortalar yapabiliyor. Kaleye de direkt gidebilen bir özelliği var. Genç bir Türk oyuncu ve başka kulüplerin dikkatini çekmesi çok doğal diye düşünüyorum. Yeni Gökhan Gönül diyebiliriz... Yatırım açısından özellikle isabetli bir transfer olur. Tabii Bursaspor'u Süper Lig'e çıkarmak için yardımcı olması gibi bir görevi var. Ramazan ve Ozan Koç da 2001 doğumlu ve dikkat çekiyorlar. İkisi de ön libero.

"Bırakın Yiğit'i, Ozan, Serdar, Volkan ve Sercan halen tepki görüyor"

-Bursaspor'da altyapıda oynayan Yiğit Şengil'in gönderilmesine nasıl bir yorum yaparsınız? Beşiktaş hayali kuruyor ve kulüpten gönderiliyor...

Bursaspor taraftarı bu konuda çok hassas. Kulüpten giden her oyuncu, özellikle altyapıdan geliyorsa tepki gösteriyorlar. Ozan Tufan, Serdar Aziz, Volkan Şen, Sercan Yıldırım'a bile tepki koydular. Bu konuda çok hassaslar. Altyapıdan yetişen oyuncularının özellikle sosyal medyada yer alan paylaşımlarını yakından takip ediyorlar. Böyle durumlarda tepki gösteriyorlar. Yiğit'i bırakın, halen Ozan, Serdar, Ertuğrul, Volkan ve Sercan tepki görüyor. Bu futbolcular kulüplerine milyon Euro kazandırsa da durum değişmiyor. Ben de sadece Bursaspor'a forma giydim, 14 yıl... Beni Beşiktaş ve Fenerbahçe transfer etmek istemişti. Bu açıdan tepkileri çok iyi biliyorum.

Adnan Örnek: "Türkiye'nin gerçeği ve kültürel bir problem"

-Pekiyi bu durum sadece Bursaspor'un problemi mi? Başka kulüplerde de örnekleri var...

Sadece Bursaspor'da değil, başka bir takımda da olsa böyle bir paylaşım sıkıntı yaratabilirdi. Bu Türkiye'nin gerçeği ve kültürel bir problem. Bu problemi ancak; hep beraber çözebiliriz. Herkes hata yapabilir. Önceliğimiz iyi bir eğitim olmalı. Hem taraftar, hem oyuncu, hem de kulüp böyle çözebilir problemleri. İnsani değerlerimizi ve sabrımızı artırabilmemiz gerek.

Bana göre her platform kendisine göre haklı. Hassas bir konu. Ailelerin de bu konuda dikkatli ve hassas olması gerekir. Sosyal medyanın da eğitimi gençler için önemli. Avrupa da zaman zaman bu sıkıntları yaşıyor. Özellikle rekabet eden kulüplerin altyapılarındaki futbolcuların sosyal medya paylaşımları böyle sonuçlar doğurabiliyor. Kendinizi bir kulübün değeri olarak hissediyorsanız, yazdıklarıniz ve söyledikleriniz önemli. Size emek veren ve yetiştiren kulup için önemli. O kulübe saygı duymak zorundasınız.

Adnan Örnek: "Bu adam Türkiye'nin en iyi beklerinden olacak dememize rağmen gitti..."

- Zeki Çelik'in bir açıklaması dikkatimi çekmişti. 'Bana Bursaspor'da hiç şans vermediler' demişti. Sizin öğrencinizdi...

Zeki aslında Bursaspor'da oynamayı hak etmişti. O zaman onun yerine Slovenya'dan bir bek alındı. Zeki de İstanbulspor'a gitti. Orada yaptıkları ve Avrupa'daki performansı da ortada. "Bu adam Türkiye'nin en iyi sağ beklerinden biri olacak" dememize rağmen İstanbulspor'a gitti, hatır gönül işleriyle... Şu anda para ile alamazsın. Ben yine o zaman Bursaspor'da altyapı direktörüydüm.

"Zeki Çelik ya Milan ya da Manchester'a gider"

-Zeki Çelik, Avrupa'da sıçrama yapabilir mi? Yeni adresi neresi olur? Öngörüleriniz var mı?

Bursaspor, Mehmet Zeki Çelik konusunda büyük hata yaptı. Zeki, kalitesini Fransa'da daha da artırdı. İtalyan ekibi Milan ile İngiliz takımları peşinde. Manchester'a takımlarına gidebilir. Yolu açık olsun.

Senin için hazırladığımız haberler