Eski hocasından Mustafa Kapı yorumu!

17.02.2020 - 21:10 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 18:10

Galatasaray’ın Eski Altyapı Koordinatörü olan ve şu sıralarda Adanaspor’un Sportif Direktörü unvanıyla futbola hizmet eden Emrah Bayraktar’dan kadro dışı bırakılan Mustafa Kapı ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Mustafa Kapı’nın kadro dışı bırakılması doğru bir karar mı? Mustafa Kapı neden sözleşmeye imza atmadı? Genç futbolcuyu yakından tanıyan Emrah Bayraktar bu soruyu cevapladı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde:

Mustafa Kapı olayına hangi açıdan bakmak gerekir?

Oyuncu ve kulübün gözünden bakmak gerek. Kulüp gözünden bakınca futbolcunun duyması gereken aidiyet öne çıkıyor. Örneğin; Barcelona kültüründen yetişen oyuncular ekonomik katkı dışında kültürün devamlılığını sağlamıştır. Bu açıdan aidiyet çok önemlidir. Kulübün beklentisi böyle oyunculardan yüksek aidiyetle hareket etmesidir.

Emrah Bayraktar: “Terim, genç oyuncular için bir avantaj”

Mustafa çok genç yaşta kulübe kazandırılan, tesislerde konaklayan, çeşitli eğitimler alan bir oyuncu. Maddi sebeplerden ötürü ayrılık olmaması beklenir. Altyapıdakiler ve yöneticiler de bunu bekliyor. Galatasaray altyapıdaki oyunculara şans veren bir teknik adama sahip. Bu genç oyuncular için avantaj.

Oyuncu penceresinden…

Genç oyuncular konuya nasıl bakıyor? Onlar da forma bulabilecekleri yerde oynamak isteyebilir. Oynayabilecekleri bir kulüp arayışına bu açıdan girebiliyorlar. Aslında kulüp kendisine şans da tanıdı. En genç oyuncu olarak tarihe geçti. Bazen üçüncü şahıslar oyuncuyu maddi beklenti içine sürükleyen taraflar olabiliyor. Mustafa’dan bağımsız olarak konuşuyorum. Bu konuda kulübün de devreye girmesi gerekebiliyor.

“Mustafa Kapı’ya gerekenden fazla değer verildi”

Profesyonel kulüpler, her oyuncu özelinde plan yapmalı. Bu oyuncuyu nasıl geliştirmeliyim gibi farklı planlar olması gerekiyor. Kulüplere de bu anlamda sorumluluk düşüyor. İki taraflı bir beklenti var. Ben, Galatasaray’ın Eski Akademi Direktörü olarak, Arda örneğini hatırlıyorum. Boş mukaveleye imza atmıştı. Oyunculardan bir aidiyet bekliyoruz. Mustafa bu aşamada bunu yapmalıydı. Kulüp, Mustafa Kapı’ya gerekenden fazla değeri de verdi diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler