Eski NBA Şampiyonu Serge Ibaka, Bayern Münih'ten ayrıldı

Ali Bozkurt
15.07.2024 - 22:28 | Son Güncellenme: 15.07.2024 - 22:41

NBA Şampiyonu olmuş ve EuroLeague ekiplerinden Alman devi Bayern Münih'te forma giyen Ibaka, takımdan ayrıldığı duyuruldu.

Eski NBA Şampiyonu Serge Ibaka, Bayern Münih'ten ayrıldı

AJANSSPOR HABER

Serge Ibaka, önümüzdeki sezon artık FC Bayern forması giymeyecek. İspanyol pasaportuna sahip Kongolu oyuncu NBA'de geçirdiği 14 sezonun ardından bir yıl önce Münih'e katılmıştı. Münih'in en skorer oyuncusu ve aynı zamanda en iyi ribaund toplayıcısı İbaka, Bayern'e veda etti.  

''Bir çok kişi benden şüphe ediyordu ama ''

EuroLeague'de Bayern Münih ile mücadelesini çok özel olduğunu belirten İbaka, "Birçok kişinin benden şüphe ettiği bir anda FC Bayern Basketball bana bir şans verdi. En büyük spor markalarından ve organizasyonlarından birini temsil etmek benim için bir onurdu. Şampiyonluğu ve Almanya Kupası'nı kazanmak, EuroLeague'de mücadele etmek gibi benim için çok özeldi. Bana inandıkları için teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

"Teklifler var''

Önceki günlerde başka takımlardan tekliflerin geldiğini belirten Ibaka, "Başka takımlardan da teklifler var ama henüz karar vermedim. Bir sonrakini düşünmeden önce her zaman bir şeyleri bitirmek isterim" demişti. 

Bayern Karnesi

34 yaşındaki Kongo uyruklu yıldız oyuncu, bu sene Bayern Münih formasıyla EuroLeague'de maç başına 12.6 sayı, 6.8 ribaund ve 1.2 blok ortalamalarıyla oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler