Eski takım arkadaşından Arda yorumu: "Kocaman bir soru işareti"

07.08.2020 - 15:04 | Son Güncellenme: 07.08.2020 - 15:18

Galatasaray'ın eski oyuncularından biri olan ve son olarak Karagümrük'te oynayan Barış Özbek, Arda Turan transferiyle ilgili konuştu. Barış Özbek, transferin gerçekleştirilmesi sebebiyle eleştiri yaptı. Ayrıca futbolcu, kariyer planı hakkında bilgiler verdi.

Eski takım arkadaşından Arda yorumu: "Kocaman bir soru işareti"

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerde oynayan ve geride bıraktığımız sezonu Karagümrük’te geçiren Barış Özbek, gündeme yönelik özel açıklamalar yaptı. Karagümrük, Süper Lig’de başarılı olabilir mi? Transferde adı Galatasaray ile anılan defans oyuncusu Fatih Kuruçuk için neler düşünüyor? Eski takım arkadaşı Arda Turan’ın Galatasaray’a transfer olmasını nasıl karşıladı? Barış Özbek, canlı yayında tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Barış Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

"Süper Lig'e dönmek mükemmel bir duygu"

-Fatih Karagümrük, Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Öncelikle, nasıl bir sezon geride kaldı?

Karagümrük adına ligin zor geçeceğini biliyorduk. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktı. İlk başta zorlansak da çok iyi maçlar çıkardık. Semt takımı olması sebebiyle taraftarların pozitif etkileri daha fazla oluyor. 16 maç oynadım. Ligin ikinci yarısında çeşitli nedenlerden oynayamadım. Taraftarlar için çok sevindim. Tekrar Süper Lig’e dönmek mükemmel bir duygu.

"Karagümrük asansör takım olmayacaktır"

-Karagümrük, devamını getirebilir mi? Ligde kalıcı olacak mı sence?

Karagümrük asansör takım olmayacaktır. Takımda çok değerli isimler var. Örneğin; Fatih Kuruçuk genç ve başarılı bir isim. Tüm Türkiye konuşuyor onu. Böyle kaliteli oyuncular ve karakteriyle öne çıkan futbolcular takımda olursa başarılı olunur. İstanbul’da güzel derbiler olacak. Lig gelecek sezon farklı olacak. Karagümrük, maliyetli futbolcular getirip borç çukuruna girerse diğer takımlardan farklı olmaz. Bu farkı ortaya koymak gerek.

"Fatih Kuruçuk'u çok iyi yerlerde göreceğimizden eminim"

-Karagümrük’te oynayan stoper Fatih Kuruçuk, Galatasaray’ın da transfer gündeminde. Artıları ve eksileri neler sence?

Fatih Kuruçuk ile beraber oynadık. En önemli avantajı genç olmasına rağmen kalitesi. Stoperden ne bekleriz? İkili mücadele, hava hakimiyeti… Sergio Ramos’u niye insanlar daha çok konuşuyor? Savunmada olmasına rağmen goller atıyor. Fatih de onun gibi gol atıyor. Sürpriz çıkışları var. Futbol deyimiyle ayakları da bir stoper için çok temiz. Son dönemlerde birlikte oynadığım en iyi defans oyuncularından biri. Onu çok iyi yerlerde göreceğimize eminim.

"1-2 yıl daha futbol oynamak istiyorum, olmazsa bırakabilirim"

-Kariyer planlaman nedir? Futbolun içinde kalmaya devam edecek misin?

34 yaşına gireceğim. Futbolu çok seviyorum. 1-2 sene daha futbol oynamak istiyorum. İstediğim bir takım olursa futbola devam edeceğim. İsteğim futbola devam etmek. Olmazsa futbolu bırakabilirim. Gelecek adına da planlarım elbette var. Ben hocalık lisansı için uğraşıyorum. Kendimi birçok alanda geliştirmek istiyorum. Sportif direktörlük ve menajerlik konusunda da araştırmalar yapıyorum. O yönde de kendimi geliştirmek istiyorum. Bir futbolcuya yardım edebilecek her türlü donanıma sahip olmalıyım fikrindeyim.

"3 maç ile Galatasaray'a transfer olunuyorsa diyecek bir şey yok"

-Arda Turan eski takım arkadaşın… Galatasaray’a transferi tartışılıyor. Senin fikrin nedir?

Arda Turan ile 4 sene birlikte oynadık. Galatasaray için çok önemli bir futbolcu. Kariyerini tartışmaya gerek yok. Atletico Madrid ve Barcelona’da oynadı. Başakşehir’deki performansına bakınca… 300 dakikaya yakın oynadı. 300 dakika, 3 maç demek. 3 maç ile Galatasaray'a transfer olunuyorsa söyleyecek bir şey yok. Ben değil, Galatasaray bu transferin nasıl gerçekleştirildiğini açıklasın. Arda transferiyle ilgili soru işaretim var. Bu transferi gerçekleştirenleri tebrik ediyorum!

"Arda transferi tartışılır"

-Arda transferinde Fatih Terim’in ısrarı söz konusu. Arda, Galatasaray’da başarılı olamaz mı?

Fatih Terim, Galatasaray’da büyük bir faktör. Onun da kariyerini kimse tartışamaz. Arda, Başakşehir’de 3 maç oynayıp Galatasaray’a gitti. Bu yüzden birçok kişide aynı soru işareti olabilir. Elbette Galatasaray’da başarılı olabilir. Olamaz demiyorum. Ama böyle bir sezondan sonra bu şekilde bir transfer olmalı mı? Bu tartışılır. Transfer planlamaları çok önemli.

"Türk futbolu bu şekilde ileriye gitmez"

-Yenbi yabancı kuralının 1 yıl ötelenmesi, Süper Lig'de düşmenin kaldırılması konuları da yine tartışma yarattı. Almanya ile Türkiye arasında sence ne gibi farklar var?

TFF’nin çok saçma kararları var. Düşmenin kaldırılması da benim için soru işareti. Neden kimse bu konuyu açıkça konuşamıyor? Bu da ilginç geliyor. Türk futbolu günlük planlamalarla ileriye gitmez. Almanya’da futbolu öğrendim. Almanya neden başarılı? Bir ekol oluşturdular. Her şeyin hakkını veriyorlar. Hakkını vererek bir işi yaparsak, futbolu ileriye taşıyabiliriz.

Senin için hazırladığımız haberler