Eski TSYD Başkanı Nezih Alkış Hayatını Kaybetti! Nezih Alkış Kimdir?

Akın Ungan
02.04.2022 - 21:42 | Son Güncellenme: 02.04.2022 - 21:51

Türk Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) eski başkanlarından Nezih Alkış öldü. Hayatını kaybeden Nezih Alkış kimdir, mesleği ne ve kaç yaşında? İşte detaylar.

Eski TSYD Başkanı Nezih Alkış Hayatını Kaybetti! Nezih Alkış Kimdir?

AJANSSPOR HABER

Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanlarından Nezih Alkış vefat etti. Efsane spor yazarı, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Nezih Alkış kimdir?

Nezih Alkış, 1938 yılında İstanbul’da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Gazeteciliğe 1950 yılında Son Posta’da başladı. Milliyet gazetesinde muhabirlik ve istihbarat şefliği görevlerinin ardından spor müdürü olarak uzun yıllar görev yaptı.

1988 yılında Hürriyet’e geçen Nezih Alkış, 2001 yılına kadar da Hürriyet’te spor müdürü olarak görev yaptı. Bunun ardından Lig TV’de Spor danışmanı olarak çalıştı. Daha sonra Akşam Gazetesi Spor müdürlüğü görevini yürüttü.

1 dönem TSYD Başkanlığı yaptı

Nezih Alkış evli ve 2 çocuk babasıdır. Alkış, Kahraman Bapçum’dan sonra, TSYD Başkanlığı öncesinde yönetim kurullarında hiç yer almayan ikinci başkan olma özelliğini taşıyor. 1992-94 yılları arasında 1 dönem görev yapıp, başkanlığı Attila Gökçe’ye devretmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler