Eski Wimbledon Şampiyonu Boris Becker, 8 Ay sonra Serbest Bırakıldı

İsa Kethüda
15.12.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 15:10

Tenis haberleri. Borçlarını ödemediği gerekçesiyle sekiz ay hapis yapan eski Wimbledon şampiyonu Alman tenisçi Boris Becker, serbest bırakıldı. Detaylar.

Eski Wimbledon Şampiyonu Boris Becker, 8 Ay sonra Serbest Bırakıldı

Eski Wimbledon şampiyonu Alman tenisçi Boris Becker, borçlarını ödememek için 2,5 milyon sterlin değerinde varlık ve krediyi saklamaktan aldığı hapis cezasının sekiz ayını çektikten sonra serbest bırakıldı.

Becker sınır dışı edilecek

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, bu sabah cezaevinden çıkan Becker'in İngiltere'den sınır dışı edileceği bilgisi verildi.

Boris Becker 2,5 yıl hapis ceza almıştı

55 yaşındaki eski Alman tenisçi, İflas Yasası uyarınca dört suçlamadan suçlu bulunduktan sonra geçen nisan ayında 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2012'den beri İngiltere'de yaşayan Becker, 1999'da kortlara veda etmişti. Becker, 15 yıllık kariyeri boyunca 3'ü Wimbledon'da olmak üzere 6 Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanmıştı.

Boris Becker'i tanıyalım

Boris Franz Becker, Almanya doğumlu dünyanın en başarılı tenis oyuncularından birisidir. 17 yaşında iken kazandığı Wimbledon tekler şampiyonluğu ile tarihe geçmiştir. Bugün hala Wimbledon kazanan en genç tenisçi unvanı kendisindedir. Kariyeri boyunca 13 Master Series, 6 Grand Slam, 3 Açık Dönem Finali, Olimpiyat Şampiyonluğu kazanan Becker, birçok listede en başarılı ilk 10 tenisçiden birisi olarak gösterilmekte. Tennis Magazine tarafından 1965 ile 2005 yılları arasında faaliyet gösteren en başarılı tenisçiler listesinde 11. Sırada yer aldı. Emekli olduktan sonra Boris Becker Sports adında bir işletme kurdu ve tenis ekipmanları satmaya başladı. Özel hayatı hep tartışma konusu oldu. Vergi kaçırmaktan hakkında hapis cezasına karar verildi. Bazı kişilere göre madde bağımlılığı da bulunuyordu.

Boris Becker'in kariyeri

  • 1985 yılında Queen’s Club turnuvasında kariyerinin ilk üst düzey galibiyetini elde etti.
  • 1985 yılı Wimbledon finalinde Kevin Curren’i yenerek şampiyon oldu. Becker, bu galibiyeti ile Wimbledon kazanan ilk Alman erkek tenisçi olarak tarihe geçti.
  • 1986 Wimbledon finalinde Ivan Lend’i düz setlerde yenerek şampiyonluk unvanını korumayı başardı.
  • 1987 yılında Wimbledon’un henüz ikinci turlarında Peter Doohan’a yenildi.
  • 1987 yılı Davis Kupasında John McEnroe ile karşılaştı. Karşılaşma tenis tarihinin en uzun karşılaşmalarından birisi oldu. Becker, uzun süren bu karşılaşmanın kazananı olarak tarihe geçti.
  • 1988 yılında Batı Almanya’nın Davis Kupasını tekrardan kazanmasına katkı sağladı. Bunun yanı sıra aynı yıl milli takım forması ile birçok maça çıkarak ülkesini temsil etti.
  • 1989 yılında hem ABD Açık hem de Wimbledon şampiyonlukları elde etti. Aynı yıl Davis Kupası finallerinde Andre Agassi ile karşılaştı. Şampiyon olarak unvanını korumaya devam etti.
  • 1990 yılında ABD Açık şampiyonluğunu koruyamadı. Bunun yanı sıra Wimbledon finalini de kaybedince tüm dikkatleri üzerine çekti.
  • 1991 yılında Avustralya Açık’ı kazanmayı başardı. Bu galibiyet sonrasında ATP dünya sıralamasında bir numarada yer aldı.
  • 1992 yılında Michael Stich ile beraber çiftler Barselona Olimpiyat Oyunlarına katılan Becker, altın madalya kazanmayı başardı. Buradan dönünce Frankfurt ATP Tour Şampiyonasına katılarak burada da şampiyon olmayı başardı.
  • 1995 yılı Wimbledon finalinde Pete Sampras ile karşılaşan Becker, buradan yenilgi ile ayrıldı. Yıl sonunda katıldığı ATP Tour Dünya Şampiyonası’ndan yüzü gülen Becker, buradan şampiyon olarak ayrıldı.
  • 1996 yılında Avustralya Açık finallerine çıkan Becker, Michael Chang’ı yenerek Grand Slam şampiyonluk sayısını artırdı.
  • 1996 yılında kariyerinin dördüncü Queen’s Club Championships şampiyonluğunu elde etti. Wimbledon’da finale kalsa da bileği kırılmasından dolayı maça çıkmadı. İlerleyen döneme ertelenen maçın finalinde Goran İvaniseviç’i yenerek Grand Slam şampiyonluğu elde etti.
  • 1997 yılı Wimbledon çeyrek final maçında Pete Sampras’a yenildi.
  • Boris Becker, kariyerinin son Wimbledon maçını 1999 yılında Patrick Mertek’e karşı oynadı. Yenilgi ile sonuçlanan bu maç sonrasında Becker 25 Haziran 1999’da tenis kariyerine son verdiğini açıkladı.
Senin için hazırladığımız haberler