Eski yönetici uyardı: "Galatasaray, zor duruma düşer"

09.08.2020 - 15:39 | Son Güncellenme: 09.08.2020 - 15:50

Galatasaray'ın eski yöneticisi Levent Nazifoğlu, Türk futbolunun ve sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Nazifoğlu, Arda Turan transferinde vakit kaybı yaşandığını söyledi. Nazifoğlu, limit tartışmalarını da kendi penceresinden yorumladı. Galatasaray transfer yapacak mı?

Eski yönetici uyardı: "Galatasaray, zor duruma düşer"

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray, transfer yapacak mı? Arda Turan transferi neden gecikmeli gerçekleşti? Falcao, Galatasaray'dan ayrılacak mı? Levent Nazifoğlu fikir ve tespitlerini paylaştı.

Radyospor'da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Levent Nazioğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Herkesin bildiği ama bilmemezlikten geldiği bir durum"

-Türkiye Futbol Federasyonu'un açıkladığı kararlar tartışma yarattı. Özellikle yeni limitlerin açıklanması sonrası polemikler var. Gündemdeki bu tartışmalar için ne düşünüyorsunuz?

Son kararları TFF almadı. UEFA'nın bastırmasıyla alınan kararlar diye düşünüyorum. Koparılan gürültü, aslında herkesin bildiği bir konuda kamuoyunu yanıltmadan ibarettir. Herkes ne olacağını daha önce biliyordu. Galatasaray'ın limiti fazla görünüyor. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek önemliydi. Adaletsiz bir dağılım var gibi görünüyor ama gelirlerle alakalı bir durum. Herkesin bildiği ama bilmemezlikten geldiği bir durum olarak düşünüyorum.

"Limitlerin harcanması Galatasaray'ı zor duruma düşürecektir"

-Galatasaray, harcama limitleri konusunda kağıt üstünde avantajlı duruyor. Gerçekten durum öyle mi?

Galatasaray limit konusunda dediğiniz gibi avantajlı görünüyor. Yabancı kuralı 1 yıl ötelendi. Dövizin geldiği nokta da ortada. Yabancı oyuncuların paraları nasıl ödenecek? Bilemiyorum. Masanın neresinde oturuyorsan orayı görüyorsun. Ben yönetim tarafından bakıyorum. Limitlerin harcanması gelecek sene Galatasaray'ı zor duruma düşürecektir. Şu andaki yönetimin Allah yardımcısı olsun. İşleri zor.

"6 ay Arda'ya ve Galatasaray'a neden kaybettirdiniz?"

-Başkan Cengiz, daha önce Arda Turan transferine soğuktu. Ne değişti de transfer gerçekleşti?

Arda Turan'ın transfer için çok sevinmesi doğal. Kariyerinde yukarılara çıktı. Hak etmediği kadar da aşağılara indi. Yeniden bir çıkış arıyor. Madem alınacaktı 6 ay önce alınsaydı. 6 ay Arda'ya ve Galatasaray'a neden kaybettirdiniz? Bunu sormak lazım. Arda transferinde 6 ay vakit kaybettik diye düşünüyorum. Mustafa Cengiz'in söylediği sözler var. Önceden soğuktu. Orada ne konuşuldu az çok tahmin ediyoruz. Başkan mecbur kaldı demek ki. İnşallah herkes için hayırlısı olur.

"Onyekuru büyük bir kayıp değil"

-Onyekuru sezon bitmeden ayrıldı. Bu durum kriz olarak yorumlandı. Monaco'da da kadroda düşünülmüyor. Yeniden Galatasaray'a dönme ihtimali var mı?

Onyekuru'nun olmaması Galatasaray için bence çok büyük bir kayıp değil. Son geldiğindeki performans da ortada. Onyekuru, ya gol atacak ya da asist yapacak. Ondan beklenen budur. Rakamları da iyi değil. Onyekuru'nun yerine alınacak isim de en az Onyekuru kadar iş yapar. Onyekuru konusunu bence büyütmemek, kriz olarak görmemek lazım.

"Galatasaray'ın kasasında para olmadığını biliyorum"

-Galatasaray transfer yapacak mı? Falcao'nun da geleceği tartışma konusu. Nasıl bir fotoğraf çıkacak sizce önümüze?

Galatasaray'da para var mı? Kasada para olmadığını biliyorum. Var olan futbolcuların parasını ödeyemiyorken, yeni transfer nasıl yapacaksınız? Elbette kaleci ve forvet transferinin yapılması gerekebilir. Muslera konusunda halen belirsizlik var. Falcao gidecek deniyor. Ama burada aldığı parayı hiçbir yerde alamaz. Dolayısıyla, 'Galatasaray'da çok mutluyum' demeye devam eder. Öyle görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler