Eski yöneticiden ceza açıklaması: "Komplo teorileri üretmek..."

05.06.2020 - 08:59 | Son Güncellenme: 05.06.2020 - 09:02

UEFA, Trabzonspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Bu ceza neden geldi? Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Hayrettin Hacısalihoğlu, gündemi ve verilen cezayı değerlendirdi. Trabzonspor CAS'tan olumlu bir sonuç alabilir mi? Futbolcular bu süreçten etkilenir mi? Tüm bu soruları Hacısalihoğlu yanıtladı.

Eski yöneticiden ceza açıklaması: "Komplo teorileri üretmek..."

Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililere UEFA tarafından verilen 1 yıl men cezasını değerlendirdi. Trabzonspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) olumlu bir sonuç alabilir mi? Yönetimin yol haritası ne olmalı? Hayrettin Hacısalihoğlu, fikirlerini paylaştı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Hayrettin Hacısalihoğlu: ”Camia için şok bir karar oldu”

UEFA’nın verdiği men kararının camiayı şoke ettiğini söyleyen Hacısalihoğlu, ”Teslim olmadan sonuna kadar mücadeleyi ve hak aramayı sürdürmek gerekiyor. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yapılan müracaat önemli. Oradan olumlu bir haber gelmesini umuyorum. Trabzonspor camia olarak şampiyonluk için mücadele verdi. Hevesli, arzulu ve hazırlıklıydı Trabzonspor. Bu açıdan şok bir karar oldu” ifadelerini kullandı.

“CAS’tan olumlu bir sonuç çıkmasını temenni ediyorum”

Kulüplerin mali açıdan yükümlülüklerini yerine getiremediklerini söyleyen bordo-mavililerin eski yöneticisi, ”UEFA’nın Finansal Fair Play ikazlarını Türkiye’de bütün takımlar kulak arkası etti. Bu konuda tam hazırlıklarını, belgelerini sunmadı. Trabzonspor bu durumu tekrar ortaya koyarak CAS’a başvurmuş olacak. Trabzonspor adına kabul edilmeyen belgelerin kabulü için uğraşılacak. Olumlu bir sonuç çıkmasını temenni ediyorum” görüşünü paylaştı.

“Men kararı, futbolcular ve teknik heyet üzerinde etkisi olacaktır”

Bu sürecin camiaya iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Hacısalihoğlu, ”Men cezasının taraftar, heyet ve futbolcular üzerinde olumsuz etkisi olacaktır. Bu olmaz diyemeyiz. Ama bu dönemi iyi değerlendirmek gerekiyor. Oyunculara kulübün haklı olduğunu çok iyi aşılanması lazım. UEFA’nın men kararı kaldırılabilir. Fakat; Trabzonspor yönetiminin sunacağı belgeleri CAS’ın kabul etmesi gerek. Yoğun bir hukuki süreç var. Bu sorunu yönetimin çözmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Komplo teorilerini bir kenara bırakmak gerek”

Öte yandan Hacısalihoğlu, başka kulüplerin Trabzonspor’la ilgili şikayette bulunduğu ve bordo-mavililerin bu sebeple ceza aldığı iddialarına katılmadığını şu sözlerle dile getirdi:

“Başka kulüplerin şikayet ettiği iddialarına katılmıyorum. Komplo teorilerini bir kenara bırakmak gerek. Trabzonspor taraftarları heyecanla, “Oyunculara, hocalara borcumuz yok” diyor. Gerekçeli kararı da görmemiz gerekiyor. Oyunculara yapılan ödemelerin zamanında yapılması, kimseye borcunuz olmaması yeterli değil. Trabzonspor işin uzmanlarıyla bu işi çözecektir. Trabzonspor umarım hata ya da acemilik yapmaz.”

“Yönetim bu konuda ders çıkarmalı”

Trabzonspor yönetiminin bu konudan mutlaka ders çıkarması gerektiğini söyleyen Hacısalihoğlu, “Bundan sonra böyle durumlar yaşanmaması için, hem şartları o şekilde geliştirmek hem de sağlıklı bir yapı oluşturmak yönetimlerin görevidir. Yönetime bu süreçte destek olmak gerek” dedi.

“Sosa’nın kalacağını düşünüyorum”

Bu arada Trabzonspor’un eski asbaşkanı, Sosa’nın geleceği ve Arjantinli oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı sorusuna ise, ”Sosa konusunun sezon sonuna kalması bir gecikme olarak görülebilir. Gecikmelerin faydası da zararı da olabiliyor. Transferde sık yaşanılan bir olay. Başka kulüplerin talebi varsa, lig bitsin daha sonra görüşürüz denilebiliyor. Ben Sosa gibi başarılı bir futbolcunun Trabzonspor’da kalacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler